Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 847 Besökare idag: 4 496
annons
annons
Laddar...
 

Phantom Thread

Originaltitel: Phantom Thread
Regissör:Paul Thomas Anderson
Utgivningsår:2017
Längd: 130 min
Antal betyg:415 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Phantom Thread:

I 1950-talets London befinner sig den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock och hans syster Cyril. De klär kungligheter, filmstjärnor, arvtagerskor och andra societetslejon med exklusiva och distinkta plagg från The House of Woodcock. Kvinnorna passerar i snabb revy i Woodcocks liv, något som stillar den övertygade ungkarlens behov av både inspiration och sällskap. Men en dag möter han den unga och viljestarka Alma som snabbt blir både en inspirationskälla och älskarinna. Sakta men säkert börjar kärleken skapa revor i hans tidigare så välskräddade tillvaro.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Gina McKee, Brian Gleeson, Harriet Sansom Harris, Lujza Richter, Julia Davis, Richard Graham, Silas Carson, Jane Perry, Nicholas Mander, Philip Franks, Phyllis MacMahon, Martin Dew

Manus:

Paul Thomas Anderson

Genre:

Drama, Romantik

Produktionsland:

Storbritannien, USA
Filmnummer: 126322
Diskussioner om Phantom Thread  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Phantom Thread (28 st)
karlmats (Anmäl)   30/12 2018
Kompetent men ack så jävla tråkig. Mr Woodcock, bara namnet måste ju vara ett skämt, är bra träig och påminner inte så lite om Hopkins i den lika tråkiga Återstoden av Dagen där en gammal man sätter sitt yrke framför allt annat i livet. Kontentan blir att han blir en sån douchebag att man omöjligen kan förstå varför Alma skulle vilja stanna hos honom. Hade hon bara dragit och hittat en bättre kille, eller gubbe om det är hennes preferens, så hade filmen varit över betydligt snabbare än de 130 minuter man nu fick ta sig igenom. Snyggt filmat, bra skådespeleri och bla bla bla. Det blir en stabil 2a.
Barneyk (Anmäl)   17/7 2018
Välgjort men osympatiskt och ointressant. Svag tvåa. PTA har helt tappat mig. Efter raka fyror och femmor är det bara tvåor på sistone.
Engravadlax (Anmäl)   31/3 2018
Jobbiga och framförallt tråkiga karaktärer, musiken är monoton och påträngande, väldigt få tempobyten, dialoger och framföranden känns ofta artificiella, manus en soppa. Inte så löjeväckande dålig som när han gjorde Lincoln, men DDL har passerat sitt bäst före datum. PTA har alltid varit halvdålig, men utan en stjärncasting i högform så är hans filmer ingenting.
Olof_Gronlund (Anmäl)   12/3 2018
Alltså faktiskt på gränsen till en fyra, Day Lewis i sin sista film tyvärr och han spelar inte över heller. Mycket bra jobb av Vicky Krieps med, som förtjänade en nominering på Oscarsgalan tycker jag. Det som gör att det blir en trea istället för en fyra är handlingen i sig om klänningar osv. Det är inte jätteintressant för min del, men samspelet mellan huvudrollerna var väldigt bra.
haajen (Anmäl)   11/3 2018
Fyran är åt det svagare hållet då filmen är för lång och jag förstår de som tycker att den inte har så mycket att förmedla. Själv förvånades jag av hur rolig den var emellanåt och jag drogs in i miljöerna och det skruvade spel som pågår mellan de tre huvudkaraktärerna. Många frågor lämnas obesvarade och en får vrida och vända på det en sett. Hur som haver, Manville är den som slutligen räddar betyget - hon är filmens MVP.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Phantom Thread
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor