Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 348 Besökare idag: 4 323
annons
annons
Laddar...
 

Pickman's Muse

Originaltitel: Pickman's Muse
Regissör:Robert Cappelletto
Utgivningsår:2010
Längd: 77 min
Antal betyg:7 betyg
Betygsätt:

Om Pickman's Muse:

Konstnären Robert Pickman sitter inlåst på ett mentalsjukhus efter att ha blivit besatt av den skräck som människan har i sitt undermedvetna. Det hela har börjat med att han hittat en uråldrig artefakt i en övergiven kyrka. Han försöker kopiera verken av en konstnär vid namn Goodie Hines, vars tavlor var så skräckinjagande att de som såg dem bad konstnären skära ut deras ögon. Trots detta har Robert aldrig träffat Goodie eller ens sett några av hans konstverk i verkligheten - allt sker på ett andligt plan. Något som inte läkarna på mentalsjukhuset är helt övertygade om.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Barret Walz, Tom Lodewyck, Joyce Porter, Maurice McNicholas, Mike Dobray, Edy Cullen, Steve Leamy, Jeff Yeazel, Eddie Morillon, Terrance E Ward

Manus:

Robert Cappelletto

Genre:

Thriller, Skräck, Science Fiction

Produktionsland:

USA
Med i listor: H P Lovecraft
Filmnummer: 83900
Diskussioner om Pickman's Muse  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Pickman's Muse (3 st)
Engravadlax (Anmäl)   26/1 2015
Helt makalöst låg nivå på agerandet. Typ The Room. Nej, värre. Känner mig som hyresvärden när hon såg Pickmans nya tavla: "such horrible thing--it terrible--it must be destroyed!--it's garbage!".
Podpolkovnik (Anmäl)   16/1 2015
En av de bättre anpassningarna av H.P. Lovecrafts verk till det rörliga bildformatet. Stämningen är tät trots relativt tvivelaktiga skådespelarinsatser.
Hunter242 (Anmäl)   7/6 2013
Suverän film för er som tycker om Lovecraft är denna ett måste den har den obehagliga atmosfär som en Lovecraft berättelse har. Den är baserad på berättlsen Haunter in the dark men har även delar av Pickman's Model i sig. Enlig mig en av de klart bästa Lovecraftianska filmer jag har sett o det är en bunt jag hunnit med att se under åren. Så denna rekommenderas varmt.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor