Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 354 Besökare idag: 4 301
annons
Laddar...
 

Pink Flamingos

Originaltitel: Pink Flamingos
Regissör:John Waters (I)
Utgivningsår:1972
Längd: 108 min
Antal betyg:540 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Pink Flamingos:

Äckeldrottningen Divine bor i en husvagn tillsammans med sin galne hippe-son och superfeta mamma. De innehar utan konkurrens titeln "världens äckligaste familj", men när Connie och Raymond Marble dyker upp sitter de inte lika säkert på tronen längre...

Liknande filmer

Titel: Desperate Living
Originaltitel: Desperate Living
Regissör: John Waters (I)
År: 1977
Genre: Komedi, Kriminalare
Film nr.: 13189
Desperate Living
Titel: They Eat Scum
Originaltitel: They Eat Scum
Regissör: Nick Zedd
År: 1979
Film nr.: 32522
They Eat Scum
Titel: Multiple Maniacs
Originaltitel: Multiple Maniacs
Regissör: John Waters (I)
År: 1970
Genre: Komedi
Film nr.: 21856
Multiple Maniacs
Titel: United Trash
Originaltitel: United Trash
Regissör: Christoph Schlingensief
År: 1996
Genre: Komedi
Film nr.: 12877
United Trash
Titel: Female Trouble
Originaltitel: Female Trouble
Regissör: John Waters (I)
År: 1974
Genre: Komedi, Kriminalare
Film nr.: 13961
Female Trouble
- Visa fler...

Skådespelare:

Divine, Edith Massey, David Lochary, Mink Stole, Mary Vivian Pearce, Danny Mills, Channing Wilroy, Cookie Mueller, Paul Swift, Susan Walsh

Manus:

John Waters (I)

Genre:

Komedi

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 4448
Diskussioner om Pink Flamingos  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Pink Flamingos (70 st)
Jaganatha (Anmäl)   15/12 2017
John Waters är en kufig och excentrisk gammal farbror numera, men storheten i hans filmer kommer då aldrig jag att se eller erkänna. "Äckel för äcklets egen skull" är väl det närmaste en beskrivning man kan komma av hans artistiska ethos. Ändå, som totalt oberoende filmare lyckades han ju bygga upp något slags anti-Hollywoodgalleri av groteska motpoler till "den goda smaken". Ambitiöst, men också rätt obegåvat.
Gordyal (Anmäl)   15/12 2017
En möjlig utmanare till Armageddon om titeln världens sämsta film genom tiderna. Över huvud taget fattar jag inte grejen; en massa enerverande icke-skådisar som skriker sig genom hela filmen och skitbilliga provokationer och semiäckligt nonsens obegåvat staplat i en intetsägande hög. Den enda scenen som fick mig att höja på ögonbrynen var när de knullade ihjäl en höna, vilket å andra sidan är en av de vidrigaste scener jag någonsin sett - inte scenen som sådan utan ur djurplågerisynpunkt. Det enda jag gillade med filmen är att jag aldrig mer behöver se en film av ärkeklåparen John Waters. (-1/15)
Ful_fisk (Anmäl)   25/11 2015
Banbrytande vulgärt och sinnessjukt. Hur kommer man ens på allt detta? Till skillnad från andra kända äckel-klassiker som t ex Saló så kan jag dock inte läsa någon vidare poäng av allt det här, dock. Det är mest bara en uppvisning i provocerande galenskaper, dock med en viss bisarr charm. Men det är inte särskilt bra, betrakta bara hur värdelösa alla skådisarna är och hur stolpigt de framför dialogen. Kultklassiker i och med tidsandan och sådant, men som film mest bara störd och helskum.
#54 (Anmäl)   27/12 2012
Något av det absolut sjukaste jag sett.
Virrpanna (Anmäl)   15/1 2012
Usch och fy! Varför gör man sånna här filmer? Och varför är sånna här filmer med i 1001 så man tvingas att se dem? Hade helst inte sett denna, men nu är det försent!..
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Pink Flamingos
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor