Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 719 Besökare idag: 5 559
annons
annons
Laddar...
 

Porträtt av en dam

Originaltitel: The Portrait of a Lady
Regissör:Jane Campion
Utgivningsår:1996
Längd: 142 min
Antal betyg:470 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Porträtt av en dam:

Isabel Archer, en amerikansk arvtagerska, reser runt i Europa för att finna sig själv. Hon träffar den obehaglige konstsamlaren Osmond och gifter sig med honom, men inser snabbt att hon bara är ännu ett samlingsföremål för honom.

Liknande filmer

Titel: Krigarens själ
Originaltitel: Once Were Warriors
Regissör: Lee Tamahori
År: 1994
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 12
Krigarens själ
Titel: Being Julia
Originaltitel: Being Julia
Regissör: István Szabó
År: 2004
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 28713
Being Julia
Titel: 78 R.P.M.
Originaltitel: 78 Tours
Regissör: Georges Schwizgebel
År: 1985
Genre: Fantasy
Film nr.: 46112
78 R.P.M.
Titel: Maktens rus
Originaltitel: L'Ivresse du pouvoir
Regissör: Claude Chabrol
År: 2006
Genre: Drama
Film nr.: 41001
Maktens rus
Titel: Doktor Glas
Originaltitel: Doktor Glas
Regissör: Rune Carlsten
År: 1942
Genre: Drama
Film nr.: 15433
Doktor Glas
- Visa fler...

Skådespelare:

Shelley Duvall, Barbara Hershey, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Nicole Kidman, Christian Bale, Viggo Mortensen, Richard E Grant, John Gielgud, Martin Donovan (II), Shelley Winters, Valentina Cervi, Roger Ashton-Griffiths

Manus:

Laura Jones

Genre:

Drama, Romantik

Produktionsland:

Storbritannien, USA
Filmnummer: 2753
Diskussioner om Porträtt av en dam  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Porträtt av en dam (42 st)
Memmem (Anmäl)   28/10 2017
Långsamt drama om villrådig, förmögen, ung amerikanska! Jag känner mig kluven till denna film. Scenografin är fin. Dramat är inspelat på många slott och palats i England och Italien. Interiören och exteriören är extravaganta, liksom klädseln och håruppsättningarna. Manuset är baserat på en roman av Henry James. Översättningen är bra, framför allt översätts "character" till det helt korrekta "personlighet". Filmens tempo är för långsamt, den har knappt styrfart. De alltför många rollfigurernas karaktärer är för lika: ung man trånande efter skön, ung, rik kvinna. Skådespeleriet är ganska bra, framför allt Nicole Kidman i huvudrollen, men det hade varit bättre om filmen haft hennes egenskaper: bra och mycket smal, det vill säga kort. Filmen är på tok för lång, 142 minuter. 100 hade räckt. Sammanfattningsvis blir betyget: 2½-
Rosse (Anmäl)   15/8 2012
Börjar intressant, men blir sedan förutsägbart, långsamt och tråkigt. En besvikelse. Den obehagliga stämningen och karaktärerna lyfter nog ändå till en trea. Jag gillade det flummiga Egypten-montaget också.
annihilat0r (Anmäl)   5/2 2012
Trots stjärnor som Nicole Kidman, Viggo Mortensen, Christian Bale och John Malkovich lyckades inte Jane Campion leverera en intressant film. En fullständigt orelaterbar och sömnig upplevelse i färgen grå.
Gigi1943 (Anmäl)   2/2 2012
Så jävla tråkig, men trots detta så somnade jag inte. Jag har alltid gillat Malkovich (även här) men den där snoppan Kidman kan man verkligen vara utan (hon är till och med fulare än Julia Roberts!). Jag hade sett fram emot filmen mest för titeln som jag tyckte utlovade ett kvinnoporträtt, men vart tog det vägen? Det var ju bara några människor som gick omkring i ett hus och tyckte synd om sig själva. Gillar dock scenografin och fotot var godkänt. Suck.
Bon_vivant (Anmäl)   19/12 2011
John Malkovich är helt otroligt vidrig i den här filmen. Varning utfärdad för mardrömmar om psykopater efter denna film.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Porträtt av en dam
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor