Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 521 Besökare idag: 4 333
annons
Laddar...
 

Public Enemies

Originaltitel: Public Enemies
Regissör:Michael Mann
Utgivningsår:2009
Längd: 143 min
Antal betyg:8401 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Public Enemies:

Historien utspelar sig under brottsvågens år 1933-34 när gangsterlegenderna John Dillinger, Baby Face Nelson och Pretty Boy Floyd härjade fritt i USA. Regeringen försök att stoppa dem ledde till att J. Edgar Hoover tillsatte Melvin Purvis för att leda den ökända jakten på Dillinger som förvandlade FBI till landets första federala poliskår.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Gangster Squad
Originaltitel: Gangster Squad
Regissör: Ruben Fleischer
År: 2013
Genre: Drama, Action, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 100184
Gangster Squad
Titel: Black Mass
Originaltitel: Black Mass
Regissör: Scott Cooper
År: 2015
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 113635
Black Mass
Titel: Lawless
Originaltitel: Lawless
Regissör: John Hillcoat
År: 2012
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 97451
Lawless
Titel: FBI slår till
Originaltitel: The FBI Story
Regissör: Mervyn LeRoy
År: 1959
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller, Krig
Film nr.: 41302
FBI slår till
Titel: Miller's Crossing
Originaltitel: Miller's Crossing
Regissör: Joel Coen
År: 1990
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 4140
Miller's Crossing
- Visa fler...

Skådespelare:

Johnny Depp, Christian Bale, Jason Clarke, Stephen Dorff, Billy Crudup, Emilie de Ravin, John Ortiz, Giovanni Ribisi, David Wenham, Leelee Sobieski, Lili Taylor, Marion Cotillard, Stephen Graham, James Russo, Stephen Lang, Channing Tatum, Shawn Hatosy

Manus:

Ronan Bennett, Michael Mann, Ann Biderman

Genre:

Drama, Kriminalare, Biografi

Produktionsland:

USA

Recension Public Enemies

- frienatic sätter betyg 2 och skriver:
Michael Mann gör inga försök att dölja sin kärlek för gangsters och gangsterfilmer i Public enemies. Filmen är en rosenskimrande hyllning till en era då, i alla fall om man tror på Mann, gangstrarna var mer Robin Hood än Usama Bin Laden. Detta illustreras redan i filmens avstamp då Johnny Depps John Dillinger rånar en bank men ger tillbaka pengarna till den enskilde individ som av rädsla tömt sina...

Recension av Public Enemies - Läs hela!

Filmnummer: 70786
Diskussioner om Public Enemies  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Public Enemies (475 st)
Ranma (Anmäl)   21:27 5/3
Nja. Väldigt ojämn och stundtals rörig. Vad vill man egentligen berätta, det är inte speciellt tydligt.
Green Mamba (Anmäl)   18/11 2018
Var riktigt seg i början, men blev bättre och bättre ju längre filmen gick.
Ful_fisk (Anmäl)   17/8 2018
Lite rörig och oengagerande i allt pang pang, men framåt slutet blev det ganska spännande ändå. Depps Dillinger är en rätt blek huvudperson, och Bale och Cotillard gör inget särskilt heller; istället är det lite oväntat Stephen Lang som Bales främsta vapenman och Stephen Graham som Babyface Nelson som står för de starkaste insatserna. Michael Mann kan bättre film, men en hyfsad trea räcker det nog till ändå, även ifall detta inte är något man sett göras bättre många gånger förut.
Raimo_1985 (Anmäl)   10/2 2018
Detta är utan tvekan den minst bra Michael Mann-filmen jag sett hittills. Visst, mycket är snyggt och actionfrekvenserna fräser på i pålitlig, högljudd och fet Michael Mann-stil. Men vem är John Dillinger egentligen förutom en sträng bankrånare som polisen inte kan fånga, på ett totalt ofattbart sätt (vissa grejer hoppas jag verkligen inte att det har hänt!) och varför ska vi bry oss om honom? Detta är andra gången jag ser den förvisso begåvade skådespelaren Depp spela en gangster (den gången innan var Blow) jag inte fattar alls varför vi som tittar ska bry oss om. Svårt att känna något för någon i filmen, och det är väl meningen att man ska göra i en Hollywood-rulle? ;) Starkt godkänt trots allt för de Michael Mann-kvalitéer som faktiskt går hela vägen, som det snygga filmandet, fet action och bra ljud.
sodomiten (Anmäl)   9/1 2018
Helt stensäker etta. Upplägget i liknande filmer är att man hejar på skurken. Här är det totalt skitsamma för filmen är så långtråkig att klockan förefaller stå still, att det aldrig tar slut. Minns reklamaffischerna i t-banan och busshållplatserna när den kom på bio, vilken jävla bluff..
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Public Enemies
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor