Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 186 Besökare idag: 5 277
annons
annons
Laddar...
 

Rätta virket

Originaltitel: The Right Stuff
Regissör:Philip Kaufman
Utgivningsår:1983
Längd: 193 min
Antal betyg:1627 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Rätta virket:

På Edwards Air Force Base blev blev testpiloten Chuck Yeager 1947 förste man att bryta ljudvallen. Flera år senare skulle samma plats bli bas för rekryteringen till USA:s första rymdprogram.

Liknande filmer

Titel: Apollo 13
Originaltitel: Apollo 13
Regissör: Ron Howard
År: 1995
Genre: Drama, Äventyr
Film nr.: 565
Apollo 13
Titel: Apollo 11
Originaltitel: Apollo 11
Regissör: Norberto Barba
År: 1996
Genre: Drama
Film nr.: 32565
Apollo 11
Titel: For All Mankind
Originaltitel: For All Mankind
Regissör: Al Reinert
År: 1989
Film nr.: 27033
For All Mankind
Titel: Top Gun
Originaltitel: Top Gun
Regissör: Tony Scott
År: 1986
Genre: Drama, Action, Romantik
Film nr.: 968
Top Gun
Titel: Space Cowboys
Originaltitel: Space Cowboys
Regissör: Clint Eastwood
År: 2000
Genre: Drama, Komedi, Äventyr, Science Fiction
Film nr.: 667
Space Cowboys
- Visa fler...

Skådespelare:

Sam Shepard, Scott Glenn, Ed Harris, Dennis Quaid, Fred Ward, Barbara Hershey, Kim Stanley, Veronica Cartwright, Pamela Reed, Scott Paulin, Charles Frank, Lance Henriksen, Scott Wilson, Levon Helm, Kathy Baker, Mary Jo Deschanel, Susan Kase, Donald Moffat

Manus:

Philip Kaufman

Genre:

Drama, Äventyr

Alternativ titel:

Det rätta virket

Produktionsland:

USA

Recension Rätta virket

- Kalven_RB sätter betyg 2 och skriver:
Jag hade inte hört talas så mycket om den här filmen innan jag tittade på den. Blev dock ganska lockad att köpa den då jag är en svag människa och gillade framsidan på DVD utgåvan =). Den har också vunnit 4 Oscarstatyetter och var tämligen billig. Det enda jag visste om filmen tidigare var ungefär vad filmen skulle handla om, nämligen de första amerikanska astronauterna. Handlingen lyckades överraska...

Recension av Rätta virket - Läs hela!

Filmnummer: 3991
Diskussioner om Rätta virket  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Rätta virket (89 st)
gjoob (Anmäl)   1/2 2018
Alldeles för lång för sitt eget bästa, speciellt med tanke på att det aldrig blir riktigt intressant. Inte heller hittar vi några intressanta karaktärer eller rollprestationer som kan väcka till liv denna förvånansvärt ljumma film.
andmoreagain (Anmäl)   26/11 2017
Aldrig riktigt tråkig men alldeles för jävligt jävla lååååång. :) Men jag gillar ju stillsamma och lugnt berättade historier och porträtt. Det är mycket MÄN av och med MÄN MEN ändå tyckte jag det var fint att se MÄN som Scott Glenn, Dennis Quaid, Ed Harris, Lance Henriksen (skymtar mest bara förbi dock) och framförallt Fred Ward i ett hyfsat sofistikerat sammanhang. Ingen film man måste se MÄN trean är stabil. Roger that.
Filmfantast86 (Anmäl)   25/10 2017
bra
Jaganatha (Anmäl)   24/5 2017
Fantastisk film, mycket bättre än Top Gun om aviation och amerikansk patriotism utan att bli ren propaganda och värvningsfilm. Det är djärvt av Philip Kaufman att låta historien brodera ut sig över tre timmar. Ingen risk att vi får se The Right Stuff 2 så här 35 år senare, blink, blink!
Barneyk (Anmäl)   12/12 2016
Alldeles alldeles för lång. Inte för att den hade blivit så mycket bättre som kortare. Tråkiga karaktärskildringar, tråkiga konflikter såväl i familjen, som inom gruppen som mellan gruppen och "chefterna" eller vad man ska säga. Alldeles för tråkigt och utdraget för att vara underhållande och alldeles för krystat och icke-trovärdigt för att kännas särskilt intressant. Många scener känns dessutom väldigt styltiga istället för att konflikterna utvecklas naturligt.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Rätta virket
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor