Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 845 Besökare idag: 4 907
annons
annons
Laddar...
 

Red Sparrow

Originaltitel: Red Sparrow
Regissör:Francis Lawrence
Utgivningsår:2018
Längd: 140 min
Antal betyg:450 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Red Sparrow:

Mot sin vilja rekryteras Dominika Egorova till att bli en “sparv”, en tränad förförerska i tjänst i den ryska säkerhetstjänsten. Hon tvingas lära sig att använda sin kropp som ett vapen, men måste kämpa för att upprätthålla sin självkänsla under den extremt icke-humana träningsprocessen. Dominika blir en av säkerhetstjänstens mest värdefulla tillgångar och hennes första mål är Nate Nash, en CIA-agent som är ansvarig för USAs kontraspionage mot Ryssland. Det uppstår en oväntad attraktion mellan de två unga agenterna, och som kan komma att hota både deras egna karriärer samt de bägge ländernas säkerhet.

Liknande filmer

Titel: Atomic Blonde
Originaltitel: Atomic Blonde
Regissör: David Leitch
År: 2017
Genre: Action, Thriller, Mysterium
Film nr.: 121509
Atomic Blonde
Titel: Salt
Originaltitel: Salt
Regissör: Phillip Noyce
År: 2010
Genre: Action, Kriminalare, Thriller, Mysterium
Film nr.: 78150
Salt
- Visa fler...

Skådespelare:

Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Ciarán Hinds, Joely Richardson, Bill Camp, Jeremy Irons, Thekla Reuten, Douglas Hodge, Sakina Jaffrey, Sergej Polunin, Sasha Frolova, Sebastian Hülk

Manus:

Justin Haythe

Genre:

Drama, Thriller, Mysterium

Produktionsland:

USA
Med i listor: Medlemmarnas senast betygsatta nya filmer
Filmnummer: 125542
Diskussioner om Red Sparrow  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Red Sparrow (24 st)
Murvel48 (Anmäl)   21:02 30/1
Jag fattade inte riktigt allt men nog var det en bra film.
saturday_sun (Anmäl)   3/12 2018
Ojämn spionhistoria som är onödigt utdragen, hade mått bra av klippsaxen. Nakenscener som inte tillför så mycket, mer än en obehaglig påminnelse om att Jennifer Lawrence egna privata bilder hamnade på villovägar. Det starka slutet räddar den mycket svaga trean.
xpndr (Anmäl)   27/10 2018
Förvisso en väldigt stereotyp spionhistoria med stundtals väldigt stolpig dialog men jag gillar själva grundidén skarpt.
Bumbi78 (Anmäl)   23/10 2018
I grunden en rätt banal spionthriller i en snygg kostym. Vill vara storslagen, men misslyckas rätt snabbt. Bra nog för ett godkänt betyg, men inget märkvärdigt.
Supernaut (Anmäl)   23/10 2018
Kanske den sämsta fejkade ryska brytning jag hört på film? Medioker film som inte når i närheten av sin egen ambition om att vara en spännande spionthriller.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Red Sparrow
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor