| Originaltitel: | The Lord of the Rings: The Two Towers |
| Regissör: | Peter Jackson |
| Utgivningsår: | 2002 |
Längd: | 179 min
Betygsätt:
Om Sagan om de två tornen: Sagan om de två tornen är fortsättningen på Sagan om Ringen. Frodo och Sam fortsätter mot Mordor med uppdraget att förstöra den enda Ringen, medan deras förra kumpaner Vidstige, Legolas, Gimli, Merry och Pippin får nya allierade och anfaller Sarumans Isengård. Samtidigt faller en växande skugga över Midgård och Saurons armé marscherar till Gondor. Kriget om Ringen har börjat. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Ian McKellen, Cate Blanchett, Liv Tyler, Viggo Mortensen, David Wenham, Christopher Lee, Elijah Wood, Sean Astin, Miranda Otto, John Rhys-Davies, Bernard Hill, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom, Karl Urban, Hugo Weaving, Brad Dourif |
Manus: | Fran Walsh, Philippa Boyens, Stephen Sinclair, Peter Jackson |
Genre: | Action, Äventyr, Fantasy |
Alternativ titel: | Sagan om de två tornen - Härskarringen, |
Produktionsland: | USA, Nya Zeeland, Tyskland |
Recension Sagan om de två tornen - othis sätter betyg 3 och skriver: Regissören Peter Jackson låter ”Sagan om de två tornen” ta vid precis där ”Sagan om ringen” slutade. Och det är precis inte någon mjukstart utan full action från första filmrutan. Märkligt nog lyckas Jackson med konststycket, som tittare sugs man med från start; efter en stund är man helt inne i historien trots att Jackson inte bjuder på någon prolog eller tillbakablick och att det handlar om flera... |
| Kommentarer om Sagan om de två tornen |
(1778 st) |
| Så bra så bra! Och rolig. Gimli är ju bara så söt! Och kul att golum kom in på slutet! |
| Riktigt bra film! Tål att ses om många gånger. |
| Utan tvekan den starkaste och bästa delen i trilogin. Liksom Star Wars fördjupas historien och karaktärerna i denna andra del och det enda som stör är de fula worg-ryttarna och Legolas fåniga sköldåkning. Såhär vill jag att fantasy-film ska vara. |
| Trilogin är mina favoritfilmer helt enkelt. Är en bra film som helhet men ger ändå mersmak med det öppna slutet, dock märks det att det är en mellanfilm, det är den sämsta av de tre, men det innebär ändå en stark 4a!
Extended versions är på en helt egen nivå, ger mer djup och känsla. Episkt! |
| Gillar alla Sagan Om ringen-filmerna. Denna film har dock några långtråkiga scener, men för övrigt väldigt bra!
Får en 5:a tack vare skådespelarna. |
Fler kommentarer till Sagan om de två tornen |