| Originaltitel: | Sånger från andra våningen |
hemisfären, någon gång mellan
1950 och nu lever Karl. Han är
60 år och ägare till en
möbelaffär. Han lever ett enkelt
liv och försöker göra alla i sin
omgivning nöjda, speciellt
älskarinnan Kirsten och sönerna
Stefan och Thomas. Men sakta
börjar den ordnade omgivningen
förändras, ett stilla kaos
inträder där folk beter sig
märkligt. En komisk blick på vad
som skulle kunna hända. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Lars Nordh, Torbjörn Fahlström, Klas-Gösta Olsson, Stefan Larsson, Bengt CW Carlsson, Sten Andersson, Rolando Núñez, Lucio Vucina, Per Jörnelius, Peter Roth |
Manus: | Roy Andersson |
Genre: | Drama |
Produktionsland: | Danmark, Norge, Sverige |
Recension Sånger från andra våningen - Pollifaxen sätter betyg 5 och skriver: Roy Anderssons come back på den svenska filmduken. Sånger från andra våningen är en framtidsvision i ett Sverige där inget hopp finns kvar, ingen lycka eller framtidstro.
Vi får följa ett antar individer som precis som alla andra har fastnat i ett mönster som de inte kommer ur. Människor gör märkliga saker, det är trafikkaos överallt och folk orkar inte göra mer än att hänga på signalhornen. En... |
| Kommentarer om Sånger från andra våningen |
(687 st) |
| Tyckte att det var lite väl utdragen misär och hopplöshet. |
| "Sånger från andra våningen" är genialisk. Så många nyanser, anspelningar, klockrena symboler. Den är kanske inget för instant gratification-generationen som har matats med hollywood, lättillgängliga motiv och ytliga känslor - den här filmen kräver lite av betraktaren. Man kan (och bör) se den många gånger för att till fullo kunna tillgodogöra sig den. |
| Intressant och mystisk... räcker så |
| Snudd på mästerverk!
Vanliga människor i rollerna som med sin naturliga äkthet,
spöar skiten ur skådisarna i det ofta så trista och opersonliga Teaterhögskole-Sverige! |
| Tror Roy har gjort film så han blivit snurrig. |
Fler kommentarer till Sånger från andra våningen |