| Originaltitel: | Where the Truth Lies |
| Regissör: | Atom Egoyan |
| Utgivningsår: | 2005 |
Längd: | 108 min
Betygsätt:
Om Sanna lögner: Karen O'Connor är en ung, vacker och framgångsrik journalist som får i uppdrag att skriva en bok om Vince Collins - ena halvan i 50-talets mest ikoniserade och populära komikerpar ihop med Lanny Morris. Den huvudsakliga måltavlan för hennes fascination blir den händelse som ledde fram till radarparets märkliga brytning: upptäckten av en avliden ung kvinna i deras hotellrum. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Alison Lohman, Kevin Bacon, Colin Firth, Sonja Bennett, Rachel Blanchard, Kathryn Winslow, David Hayman, Deborah Grover, Beau Starr, Kristin Adams, Rebecca Davis |
Manus: | Atom Egoyan |
Genre: | Drama, Mysterium |
Alternativ titel: | Somebody Loves You, |
Produktionsland: | USA, Storbritannien, Kanada |
Recension Sanna lögner - westost sätter betyg 4 och skriver: Det är inte ofta man inte vet vad filmen ska handla om innan man sätter sig ner och ser den, men så var faktiskt fallet den här gången.
Jag trodde av någon anledning att regissören var fransk, vilket var felaktigt, och jag förmodade därmed att filmen likaså skulle vara fransk och antagligen ganska djup eller svår (inga fördomar här inte...).
Jag kan nu säga att jag hade extremt fel på samtliga... |
| Kommentarer om Sanna lögner |
(68 st) |
| Märklig film på många sätt, snygg på sätt och vis men känns för platt för att lyfta ordentligt ens där. Inte särskilt bra men väl underhållande och hade sina lite speciella egenskaper, stark tvåa. |
| Två saker skiljer denna film från andra hyfsade filmer i mängden: Dels har den en sorts laddning som inte är särskilt vanlig i standardfilmer, dels är skådespelet under all kritik (i synnerhet från Bacon och Lohman). Så på det hela taget går det på ett ut. (8/15) |
| Väldigt snygg och intressant, men också lite rörig och känns emellanåt väldigt konstruerad. Pendlade mellan 3 och 4, den ganska tråkiga upplösningen gjorde att det landade på en 3:a. |
| besvikelse, blev aldrig engagerande, endast lite spännande i slutet, rörig, fick inte ihop det |
| Mystisk och intressant rakt igenom. Lite tråkig upplösning bara. |
Fler kommentarer till Sanna lögner |