Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 551 Besökare idag: 4 461
annons
Laddar...
 

Schindler's List

Originaltitel: Schindler's List
Regissör:Steven Spielberg
Utgivningsår:1993
Längd: 195 min
Antal betyg:29242 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Schindler's List:

Oskar Schindler var medlem av nazistpartiet. Han var en riktig kvinnokarl och en affärsman som aldrig drog sig för att muta sig till den framgång han eftersträvade. Men han tog mitt under andra världskriget plötsligt ställning och använde hela sin förmögenhet för att friköpa sina judiska arbetare.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: The Pianist
Originaltitel: The Pianist
Regissör: Roman Polanski
År: 2002
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 8080
The Pianist
Titel: Hotel Rwanda
Originaltitel: Hotel Rwanda
Regissör: Terry George
År: 2004
Genre: Drama
Film nr.: 27762
Hotel Rwanda
Titel: God afton, herr Wallenberg
Originaltitel: God afton, herr Wallenberg
Regissör: Kjell Grede
År: 1990
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 2508
God afton, herr Wallenberg
Titel: Natt och dimma
Originaltitel: Nuit et brouillard
Regissör: Alain Resnais
År: 1955
Genre: Krig
Film nr.: 8340
Natt och dimma
Titel: John Rabe: Hjälten från massakern i Nanjing
Originaltitel: John Rabe
Regissör: Florian Gallenberger
År: 2009
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 76754
John Rabe: Hjälten från massakern i Nanjing
- Visa fler...

Skådespelare:

Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Jonathan Sagall, Caroline Goodall, Elina Löwensohn, Embeth Davidtz, Mark Ivanir, Adi Nitzan, Ezra Dagan, Malgorzata Gebel, Shmuel Levy, Béatrice Macola, Andrzej Seweryn, Friedrich von Thun, Norbert Weisser

Manus:

Steven Zaillian

Genre:

Drama, Krig, Biografi

Produktionsland:

USA

Recension Schindler's List

- muschii sätter betyg 4 och skriver:
Andra världskriget är det tema som kanske har berört och kanske alltid kommer beröra oss människor mest, både allmänt och i filmväg. Den avsky man upplever varje gång man påminns om judeutrotningen är inget vidare trevlig, men faktum kvarstår, den har - trots hur ofattbart det alltid må verka - inträffat och det är inget vi kan komma ifrån. Att vanliga människor av kött och blod, låtit genomföra detta...

Recension av Schindler's List - Läs hela!

Med i listor: 90-tal Top 50, Biografi Top 50, Drama Top 50, Filmtipsets Topp 250, Krig Top 50, Medlemmarnas mest eftersökta, Oscars, Populärt och billigt
Filmnummer: 303
Diskussioner om Schindler's List  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Schindler's List (1056 st)
andybrando (Anmäl)   20:23 27/1
Fantastisk film. Denna korniga svartvita film, nästan helt inspelad i Polen, har ett tempo som matchar Spielbergs äventyrsfilmer och liknar ingenting annat som Hollywood någonsin har gjort. Lysande rollprestationer av de tre huvudpersonerna: Neeson, Kingsley och Fiennes. Utsökt manus och foto. Spielbergs mest intensiva och personliga film hittills.
Pi-R (Anmäl)   27/11 2018
Spielberg Hollywoodmanér får mig vid ett par tillfällen (mest av allt vid Schindlers sista scen) att tänka att någon mindre bombastisk filmskapare hade gjort en intressantare film. Men på det hela taget är det faktiskt ett mästerverk, kanske inte främst för porträttet av Schindler utan för förmågan att genom ögonblicksbilder lyfta fram de människor som har honom att tacka för sina liv. Det är dessutom tekniskt närmast fulländat. Och det faktum att det (också på denna sida) finns de som alltjämt förnekar händelseförloppets historicitet bevisar bara hur viktig filmen är.
sodomiten (Anmäl)   5/9 2018
Liam Neesons överlägset bästa film. Nazisten amon goeth står i centrum för handlingen fast jag hade gärna sett en liknande storfilm med fokus på dr.mengele.
Zarquon (Anmäl)   27/5 2018
Väldigt hemsk och obönhörligt lång med flera scener som verkligen inte är särskilt roliga att titta på. Schindler är en riktigt intressant karaktär och knappast en "vit riddare"-typ av hjälte. Förstod inte riktigt de konstnärliga valen kring när språk växlas mellan tyska och engelska, och när och varför svartvitt växlas mot färg. Annars en mycket bra film. Slutet är genialiskt.
Tobbiee (Anmäl)   29/1 2018
Förstår inte hur jag kan ha missat denna så länge. Vilket mästerverk.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Schindler's List
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor