Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 427 Besökare idag: 3 963
annons
Laddar...
 

Seven Pounds

Originaltitel: Seven Pounds
Regissör:Gabriele Muccino
Utgivningsår:2008
Längd: 118 min
Antal betyg:7129 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Seven Pounds:

Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter sin frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag som han begått i det förflutna, och funderar på att ta sitt liv. Men först ger han sig ett uppdrag, som involverar sju andra personer.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Allt för min syster
Originaltitel: My Sister's Keeper
Regissör: Nick Cassavetes
År: 2009
Genre: Drama
Film nr.: 70579
Allt för min syster
Titel: Jakten på lycka
Originaltitel: The Pursuit of Happyness
Regissör: Gabriele Muccino
År: 2006
Genre: Drama
Film nr.: 46164
Jakten på lycka
Titel: The Life of David Gale
Originaltitel: The Life of David Gale
Regissör: Alan Parker
År: 2003
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 10021
The Life of David Gale
Titel: Honungsbiets hemliga liv
Originaltitel: The Secret Life of Bees
Regissör: Gina Prince-Bythewood
År: 2008
Genre: Drama, Äventyr
Film nr.: 65629
Honungsbiets hemliga liv
Titel: A Beautiful Mind
Originaltitel: A Beautiful Mind
Regissör: Ron Howard
År: 2001
Genre: Drama, Romantik
Film nr.: 4320
A Beautiful Mind
- Visa fler...

Skådespelare:

Will Smith, Rosario Dawson, Woody Harrelson, Madison Pettis, Barry Pepper, Michael Ealy, Robinne Lee, Bill Smitrovich, Elpidia Carrillo, Bojana Novakovic, Gina Hecht, Judyann Elder, Tim Kelleher, Steve Tom, Sarah Jane Morris, Dale Raoul, Jack Yang

Manus:

Grant Nieporte

Genre:

Drama

Produktionsland:

USA
Med i listor: Filmtipsets Topp 250
Filmnummer: 67061
Diskussioner om Seven Pounds  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Seven Pounds (445 st)
deswhip (Anmäl)   16:08 18/6
Väldigt bra, stark och rörande historia. Mycket bra ihopknutet slut. Välspelat av alla inblandade även om jag kan förstå om en del tycker Will Smith överspelar lite men det är inget jag stör mig på.
Tatty (Anmäl)   23:30 7/4
Redan sett denna filmen så många gånger och att den fanns på Netflix var jag tvungen att se och gråta ännu en gång till! Så jävla bra!! Så mäktig, fin och stark film! Gråter alltid i samma tillfället i filmen! Älskar den!! Rekommenderas starkt!! Will Smith är så sjukt bra i filmen!! Hans bästa roll måste jag nog säga när jag älskar denna filmen!
Hans Moleman (Anmäl)   07:02 26/3
Förutsägbart, men ändå sevärd.
KyLLo (Anmäl)   20/5 2018
De flesta filmerna med Will Smith tycks vara överskattade. Här spelar han en person som tittarna antagligen ska uppfatta som något av en vardagshjälte. Själv upplever jag honom som hal typ som är svår att ha att göra med. En obehaglig säljartyp som kan verka personlig som för att få något sålt, men varken vill eller kan bli personlig på riktigt. Och filmen som helhet är så förutbestämd och tillrättalagd. Den förutsätter vad tittarna ska tycka och tänka hela tiden genom att följa en beprövad mall. Precis som Hachiko i regi av Lasse Hallström. Visst kan jag tycka att en film är gripande och sorglig, men då är det för att den träffar rätt och jag själv känner det. Upplever jag att filmmakarna planerat vad jag ska känna och precis när jag ska känna det blir det om något bara irritation. Jag kan väl säga så här: Jag förstår vad det är tänkt att man ska tycka om filmen och att andra har köpt det rakt av med tanke på betygen. Men jag tycker jag att den spelar på enkla strängar. Det är upprepande mönster, vilket väl är typiskt för filmer som ska manipulera. Precis som i många andra såna här filmer handlar målet bara om liv och död, lycka och sorg. Faller man inte för bitarna som det är tänkt är det ointressant. Det som sticker ut mest i filmen är väl den dråpliga scenen när han badar. Vill man, kan man skratta gott åt överspelet där. Delar av filmens inledning kunde jag väl köpa, men utvecklingen eller bristen på utveckling håller inte alls. En halvdålig eftermiddagsmatiné, inget mer.
Filmfantast86 (Anmäl)   18/10 2017
bra
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Seven Pounds
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor