Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 393 Besökare idag: 4 259
annons
Laddar...
 

Showtime

Originaltitel: All That Jazz
Regissör:Bob Fosse
Utgivningsår:1979
Längd: 123 min
Antal betyg:580 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Showtime:

Under uppsättningen av en Broadwaymusikal får koreografen, dansaren och regissören Joe Gideon en hjärtinfarkt. För att överleva måste han dra ner på tempot och sluta förstöra sig själv med sprit och cigaretter. Något som Joe visar sig ha svårt för även om han skulle vilja. Den legendariske regissören och koreografen Bob Fosses självbiografiska film från 1979, med fräcka och fyndiga sång- och dansnummer. Filmen belönades med fyra Oscar.

Liknande filmer

Titel: Underground
Originaltitel: Underground
Regissör: Emir Kusturica
År: 1995
Genre: Drama, Komedi, Krig
Film nr.: 1482
Underground
Titel: När pappa var borta
Originaltitel: Otac na sluzbenom putu
Regissör: Emir Kusturica
År: 1985
Genre: Drama
Film nr.: 9039
När pappa var borta
Titel: Otrogen på italienska
Originaltitel: Signore & signori
Regissör: Pietro Germi
År: 1966
Genre: Komedi
Film nr.: 16257
Otrogen på italienska
Titel: Elephant
Originaltitel: Elephant
Regissör: Gus van Sant
År: 2003
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 13448
Elephant
Titel: Fallet Mattei
Originaltitel: Il Caso Mattei
Regissör: Francesco Rosi
År: 1972
Genre: Drama, Kriminalare, Mysterium
Film nr.: 16238
Fallet Mattei
- Visa fler...

Skådespelare:

Jessica Lange, Roy Scheider, John Lithgow, Deborah Geffner, Ben Vereen, Ann Reinking, Max Wright, Anthony Holland, Cliff Gorman

Manus:

Robert Alan Aurthur, Bob Fosse

Genre:

Drama, Fantasy

Produktionsland:

USA
Med i listor: Dans, Guldpalmer
Filmnummer: 610
Diskussioner om Showtime  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Showtime (45 st)
Barneyk (Anmäl)   16:19 22/5
Meh, oerhört svag tvåa. Jag är så otroligt trött på sånna här självsvåldiga semi-biografier av serieotrogna regissörer. Filmer som handlar om att dom behandlar folk omkring sig illa men som enbart handlar om dom själva. Sen är jag allmänt inte särskilt förtjust i Bob Fosses filmskapande, eller den här typen av 70-tals berättande överlag. Oerhört svag tvåa. Ett par fina scener med dottern och Roy Scheiders karaktärsskildring är väl det enda bra jag faktiskt bär med mig. Filmen är inte direkt dålig, men engagerar inte alls. Etta när nära men det blir en svag tvåa.
RustyFilm (Anmäl)   10/12 2016
Filmen är från 1979, innan ordet utbrändhet var uppfunnit men filmen handlar just om det. Det hela är en musikal (kanske). Titeln kan lura en till att tro att detta är en jazzfilm. Så är det inte. Det handlar om en självdestruktiv (sprit, röka, knark osv) filmregissör som arbetar med att ta fram en ny film.
Spidde (Anmäl)   29/12 2015
Mycket bra och förvånansvärt fräsch och cool. Inte lika bra som mästerverket Cabaret men riktigt bra ändå. Amerikanska filmer som den här görs inte nuförtiden, det är ingen som vågar ta risker och allt ska vara så konventionellt och säkert. Den här filmen känns råare och mer äkta, och därför också coolare, än de flesta nyare amerikanska filmer jag sett i år. Bra skådespel, snygga shownummer, en intressant story men tyvärr en lite för utdragen sista halvtimme. En stabil fyra.
Krille80 (Anmäl)   7/1 2015
Det som fascinerar mest med denna filmen är att den är självbiografisk från Bob Fosse. Att göra en film om sig själv måste vara rätt besynnerligt och dessutom på det sätt som Fosse gör det här. Jag vet ytterst lite om Fosses personliga liv men det känns inte direkt som han förskönar bilden av sig själv. Kanske är det just därför som filmen blir intressant och ändå så bra som den blir. När det gäller Fosse så är dans- och sångnumren väldigt lyckade vilket är föga överraskande. 3+
#54 (Anmäl)   30/6 2013
Lite långdragen.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Showtime
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor