Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 199 Besökare idag: 5 289
annons
annons
Laddar...
 

Sauls son

Originaltitel: Saul fia
Regissör:László Nemes
Utgivningsår:2015
Längd: 107 min
Antal betyg:394 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Sauls son:

Den ungerska fången Saul Auslander tvingas arbeta på ett krematorium i Auschwitz under andra världskriget. När liket efter hans egen son ska kremeras beslutar han sig för att göra allt i sin makt för att istället ordna en jordfästning.

Liknande filmer

Titel: Livet är underbart
Originaltitel: La Vita è bella
Regissör: Roberto Benigni
År: 1997
Genre: Drama, Komedi, Romantik, Krig
Film nr.: 139
Livet är underbart
Titel: Naken bland vargar
Originaltitel: Nackt unter Wölfen
Regissör: Philipp Kadelbach
År: 2015
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 119893
Naken bland vargar
Titel: Schindler's List
Originaltitel: Schindler's List
Regissör: Steven Spielberg
År: 1993
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 303
Schindler's List
Titel: Mannen utan öde
Originaltitel: Sorstalanság
Regissör: Lajos Koltai
År: 2005
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 53346
Mannen utan öde
Titel: Flykten från Sobibor
Originaltitel: Escape from Sobibor
Regissör: Jack Gold
År: 1987
Genre: Drama, Thriller, Krig
Film nr.: 7181
Flykten från Sobibor
- Visa fler...

Skådespelare:

Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont, Jerzy Walczak, Sándor Zsótér, Marcin Czarnik, Amitai Kedar, Attila Fritz, Kamil Dobrowolski, Uwe Lauer, Christian Harting, Juli Jakab, Björn Freiberg, Levente Orbán, István Pion, Mihály Kormos

Manus:

László Nemes, Clara Royer

Genre:

Drama, Thriller, Krig

Alternativ titel:

Son of Saul

Produktionsland:

Ungern
Med i listor: Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film
Filmnummer: 117027
Diskussioner om Sauls son  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Sauls son (26 st)
pufred (Anmäl)   10/4 2018
Fantastisk långfilmsdebut. Konsekvent i stil med hans tidigare kortfilm. Närgånget, Intensivt, Spännande, stundtals förvirrande. Det mesta händer i periferin och med ljudbild. Lite som om "Birdman" gjors som Holocaust-film, eller Aronofsky och Dardenne gjort en. Förstår att den är hyllad och kommer ligga på diverse listor i åratal framöver. Men jag tyckte stundtals det blev lite tradigt och jag hade förväntat mig mer.
Sture Stenhög (Anmäl)   6/1 2018
Får man ogilla en sådan här film? Jag blev iaf inte speciellt imponerad. Det finns förvisso någonting intressant här om vad det mänskliga psyket kan göra för att hantera en ohanterlig situation, och filmen lyckas åtminstone förmedla den aspekten ganska bra. Jag förstår också att man vill skapa en klaustrofobisk känsla, men det närgångna fotot får för mig den lite paradoxala effekten att jag aldrig kommer huvudpersonen riktigt nära. Inte heller blir det någonsin helt autentiskt, det här känns hela tiden som den rekonstruktion av ett förintelseläger som det är. I slutändan kan jag inte säga att det här gav mig några nya insikter om Förintelsen, och då vet jag inte om den fyller någon riktig funktion
mammene (Anmäl)   4/1 2018
En skakig kamera uppkörd i fejset roar inte mig, det blir ett störningsmoment som förtar handlingen. Jag vill ju verkligen känna för dessa människor och vad de fick utstå, så det blir lite skamkänslor att jag bara irriterade mig på kaoset och Sauls agerande. Visst filmer ska framkalla känslor, men utförandet kom i vägen för handlingen.
mahasarakam (Anmäl)   11/6 2017
Intressant, skrämmande och välspelad. Historien utspelas med koncentrationslägret Auschwitz som bakgrund och filmskaparna lyckas göra en känslig och effektiv film utan att ta till onödiga skräckeffekter.
RustyFilm (Anmäl)   31/5 2017
Regisör Laslo Nemes använder det fyrkantiga 4:3 formatet (underligt när filmen är producerad 2015) när han förmedlar den här mörka och grymma historian (förvånar mig själv med att gilla tilltaget). Filmens huvudperson Saul tillhörde en Sonderkommandogrupp (en gruppering av fångar som gör skitjobben i lägren åt nazisterna) i Auschwitz-Birkenau. Så historien berättas till stor del ur det perspektivet och detta gör nog att det här blir lite annorlunda å det behövs, det finns ju väldigt massa berättelser (å bra e det) från nazisternas fång och utrotningsläger.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Sauls son
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor