| Originaltitel: | The Sound of Music |
| Regissör: | Robert Wise |
| Utgivningsår: | 1965 |
Längd: | 174 min
Betygsätt:
Om Sound of Music: Maria är en spirituell ung kvinna som lämnar klostret för att bli guvernant åt Kapten Trapps sju barn. Han är en enväldig änkeman vars stränga regler inte tillåter något utrymme för musik och skratt. En tidlös klassiker med några av världens mest älskade sånger.
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Julie Andrews, Christopher Plummer, Richard Haydn, Peggy Wood, Anna Lee, Portia Nelson, Ben Wright, Daniel Truhitte, Eleanor Parker, Charmian Carr |
Manus: | Ernest Lehman |
Genre: | Familjefilm, Romantik, Musikal, Biografi |
Produktionsland: | USA |
Recension Sound of Music - von_fantasy sätter betyg 4 och skriver: Rogers och Hammerstein... Två mästare inom musikalens värld. Frågan är om musikal platsar bland "riktiga" filmer? Det här är en klassisk, tidlös och odödlig film. Det spelar ingen roll om man inte gillar musikaler, den här är riktigt bra.
Det handlar om familjen Von Trapp i 30-talets Österrike. Mamman har gått bort och pappan (Christopher Plummer) styr med järnhand i huset. Då kommer Maria (Julie... |
| Kommentarer om Sound of Music |
(410 st) |
| En film att se när man vill bli glad .
Härlig mysig gammal film. |
| Riktigt riktigt bra film, om man kan se det dramatiska överspelet som medvetet. Jag kan riktigt se hela filmen framför mig som en tecknad Disneyfilm, komplett med minspel, vackra bakgrunder och romantiska dansscener. Filmen får dock bara en stark fyra på grund av några sega sångscener som drar ner tempot. |
| Åh, den är underbar! Lite lång om man ska vara ärlig men det är ju en av världens bästa filmer så det är bara att njuta!! |
| musiken är skit bra ^^ |
| Gav bitter eftersmak. Alldeles för smörig, och musiken är inte heller någonting att hänga i granen. |
Fler kommentarer till Sound of Music |
Till filmforum |