| Originaltitel: | This Is Spinal Tap |
| Regissör: | Rob Reiner |
| Utgivningsår: | 1984 |
Längd: | 82 min
Betygsätt:
Om Spinal Tap: Filmen är en parodi på en rock-dokumentär. Regissören Marty Di Bergi följer och dokumenterar en åldrande brittisk rockgrupp på deras turné i USA. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Rob Reiner, Michael McKean, Christopher Guest, June Chadwick, Harry Shearer, Fran Drescher, Tony Hendra, R J Parnell, David Kaff, Paul Shaffer, Gloria Gifford, Vicki Blue, Bruno Kirby, Fred Willard, Patrick Macnee, Anjelica Huston, Ed Begley Jr |
Manus: | Harry Shearer, Michael McKean, Christopher Guest, Rob Reiner |
Genre: | Komedi |
Produktionsland: | USA |
| Kommentarer om Spinal Tap |
(272 st) |
| Bland det roligaste jag sett på film! |
| "People spontaniously combust every day, you just don't hear about it" Klassisk oneliner humor som jag älskar. Riktigt sevärd. |
| Riktigt härlig fejk-dokumentär med och av duktiga skådespelare.
Bitvis genialiskt.
Gränsar till en fyra. |
| En film som lägger in så många oneliners i ens vardagliga tal kan inte annat än kamma hem toppbetyg. Jävlar i min låda vad bra den är. Hello Cleveland! |
| Jag var lite osäker på om jag skulle sätta en fyra eller en femma på den här, men det gäller att se glaset halvfullt eller hur. Jätterolig och medryckande film med två av mina absoluta favoritskådespelare i huvudrollerna (McKean & Guest). Skådespelet är helt klockrent, och det märks att de improviserar fram mycket, för man kan inte spela ut ett manus så bra. Härlig film helt enkelt, men den lämnar kanske lite för mycket åt fantasin. |
Fler kommentarer till Spinal Tap |
Till filmforum |