Om SqueezeBox!: Under det turbulenta 90-talet då New Yorks borgmästare Rudy Giuliani försökte stänga natt- och sexklubbar, fanns det fortfarande ett vattenhål för oliktänkande nattsuddare. De drogs till klubben SqueezeBox där den oheliga mixen av drag show och punkig rock ‘n‘ roll smälte samman till en enda lång fest som varade ända till 2001. SqueezeBox var en plantskola för outsiders inom musik och konst där man kunde experimentera vilt. Det var bland annat här som regissören John Cameron Mitchell utvecklade sin filmmusikal Hedwig and the Angry Inch. Marc Almond, John Waters, Antony Hegarty och Debbie Harry var stammisar och minglade med New Yorks rockers och punkare, liksom nyfikna Hollywoodstjärnor som snällt köade med transor och dragqueens uppklädda till tänderna. Med unikt bildmaterial från klubbkvällarna återskapas i dokumentären den kaotiska, svettiga, energi som besökarna i denna fristad gav och krävde. |
Skådespelare: | Nina Hagen, Deborah Harry, Michael Musto, John Waters, Jayne County, Mistress Formika, The Lady Bunny, Tony Mann |
Genre: | Dokumentär |
Produktionsland: | USA |
| Kommentarer om SqueezeBox! |
(1 st) |
| Efter att ha sett den här filmen inser jag att jag aldrig har varit på en riktig fest, någonsin. Sjukt bra musik & en massa kul känt folk. |
Till filmforum |
- Har inga recensioner