Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 835 Besökare idag: 4 648
annons
annons
Laddar...
 

Stackars Dennis

Originaltitel: Jabberwocky
Regissör:Terry Gilliam
Utgivningsår:1977
Längd: 105 min
Antal betyg:803 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Stackars Dennis:

Uschiamej! Det är sannerligen förfärliga tider i kung Bruno den Tvivelaktiges rike! Det är den mörkaste tiden av den mörka medeltiden (hallå, vem släckte ljuset?) och den fruktansvärde Jabbberwocky härjar land och rike runt! Med brinnande blick och förfärliga klor sprider han skräck i hela landet! Vilken modig riddare ska kunna dräpa odjuret och rädda kungariket? Vem ska vinna den vackra prinsessans hand? Kan det tänkas att det är tunnbindarlärlingen Dennis, den jätteklumpige byfånen om bär omkring på en potatis och är djupt förälskad i den lätt överviktiga Griselda? Ska han kunna rädda kungariket? Eller kommer draken att slå honom sönder och samman?

Liknande filmer

Titel: Monty Pythons galna värld
Originaltitel: Monty Python and the Holy Grail
Regissör: Terry Jones, Terry Gilliam
År: 1975
Genre: Komedi, Äventyr
Film nr.: 3047
Monty Pythons galna värld
Titel: Attila flagello di Dio
Originaltitel: Attila flagello di Dio
Regissör: Franco Castellano, Giuseppe Moccia
År: 1982
Film nr.: 90184
Attila flagello di Dio
Titel: For Love and Gold
Originaltitel: L'armata Brancaleone
Regissör: Mario Monicelli
År: 1966
Genre: Komedi, Äventyr
Film nr.: 116200
For Love and Gold
Titel: Bleka dödens minut
Originaltitel: The Princess Bride
Regissör: Rob Reiner
År: 1987
Genre: Komedi, Familjefilm, Romantik, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 4510
Bleka dödens minut
Titel: Lancelot du Lac
Originaltitel: Lancelot du Lac
Regissör: Robert Bresson
År: 1974
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 10563
Lancelot du Lac
- Visa fler...

Skådespelare:

Terry Jones, Terry Gilliam, Michael Palin, Warren Mitchell, Neil Innes, Harry H Corbett, John Le Mesurier, Max Wall, Rodney Bewes, John Bird, Bernard Bresslaw, Antony Carrick, Peter Cellier, Deborah Fallender, Derek Francis

Manus:

Terry Gilliam, Charles Alverson

Genre:

Komedi, Äventyr, Fantasy

Produktionsland:

Storbritannien
Filmnummer: 6007
Diskussioner om Stackars Dennis  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Stackars Dennis (57 st)
MetalJukebox (Anmäl)   21/2 2016
En film som är småkul hela tiden, ser skitigt bra ut och har ett lagom tokigt händelseförlopp. Dock är den väldigt ojämn, blir lite långdragen här och var med bristande fokus.
ilBrutto (Anmäl)   7/8 2014
En del riktigt kul scener men i det stora hela känns det som om man använt en del överblivna sekvenser och gags från The Holy Grail.
Krantzylvania (Anmäl)   3/3 2012
misar vekligen, dalig film som jag madde daligt av
Solidus (Anmäl)   10/7 2011
Gilliam visar upp en dyster och smutsig medeltid, där ett kungarike blir terroriserade av ett groteskt monster. Filmen bjuder på mycket skratt, men också på scener som blir för långa för sitt eget bästa (ett typiskt problemkännetecken gällande Monty Python). För att sammanfatta det hela: Underhållande saga med sjuk komik. Ett extra plus går till monstrets design. Betyg: 3+.
martin eden (Anmäl)   2/3 2011
Den svenska titeln kan vara kandiderande till tio-i-topp-listan om sämsta svenska titlar någonsin!!! Är ett fan av både Monty Python och Terry Gilliam och måste säga att jag generellt gillar denna. Aldrig har medeltiden framställts skitigare och jag gillar kostymerna, scenografin, cinematografin och fotot. I dessa avseenden överträffar filmen HOLY GRAIL, som den konstant jämförs med. Gilliam är en visuell regissör och detta är ytterst evident i filmen som bjuder på många snygga scener. Filmens brist är att varken regissören eller skådespelarna riktigt verkar veta huruvida det är en komedi i pythonesk anda eller en något allvarligare film. Bitvis mycket rolig, men Gililams regi gällande skådespelare är bristfällig, men blev som tur var bättre med tiden. Bra.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Stackars Dennis
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor