| Originaltitel: | Star Trek: The Motion Picture |
| Regissör: | Robert Wise |
| Utgivningsår: | 1979 |
Längd: | 132 min
Betygsätt:
Om Star Trek: När en oidentifierad, främmande rymdvarelse förstör tre kraftfulla klingonkryssare återvänder kapten James T Kirk till den nyligen ombyggda U.S.S. Enterprise för att ta kommandot. Mr. Spock, McCoy och de andra från den ursprungliga, hyllade tv-serien Star Trek mobiliseras med warp-hastighet för att stoppa den främmande inkräktaren som obarmhärtigt närmar sig Jorden. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley, Stephen Collins, Persis Khambatta, James Doohan, Nichelle Nichols, George Takei, Walter Koenig, Majel Barrett, Grace Lee Whitney, Mark Lenard |
Manus: | Harold Livingston |
Genre: | Äventyr, Science Fiction, Fantasy, Mysterium |
Produktionsland: | USA |
Recension Star Trek - marfil sätter betyg 3 och skriver: Jag erkänner: jag tycker Star Trek är fascinerande. Det finns inga motsvarande exempel på en science-fiction-värld som byggts upp så detaljerat under 40 år med så många rika källor: tio filmer, fem tv-serier (sex om man räknar den animerade) och förstås oändliga mängder böcker, dataspel och så vidare.
Efter de första tre säsongerna av Star Trek på amerikansk tv på 60-talet fanns det långt framskridna... |
| Kommentarer om Star Trek |
(107 st) |
| Påminner väldigt mycket om 2001: A Space Odyssey både manusmässigt och scenografiskt. En hel del liknande bilder och frågor. Som film: helt okej, inte värst kul men inte värst dåligt heller. Kanske lite för lång. |
| Det märks att det var TV-serien som gjorde Star Trek mest känd. Med denna film så hade de inte kommit så långt. |
| Händer så gott som inte ett smack under dessa 132 minuter som filmen håller på..Usch |
| typ första gången jag ratar en film jag int sett klart, den var såååå fruktansvärt dålig |
| 'Star Trek - The Motion Picture' gör en fyllt godkänd start i filmserien. Den är varken den bästa eller den sämsta filmen i serien, den är hyfsat bra. Handligen är väl något seg och händelselös, men jag tröttnar aldrig riktigt på filmen för det. Jag fascineras av de bra sakerna med den också. Den har bra karaktärer som Spock t.ex. Filmmusiken är alldeles mästerlig och höjer ett par filmscener enormt. |
Fler kommentarer till Star Trek |
Till filmforum |