Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 396 Besökare idag: 4 889
annons
Laddar...
 

Blodsband

Originaltitel: Starred Up
Regissör:David Mackenzie
Utgivningsår:2013
Längd: 106 min
Antal betyg:636 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Blodsband:

Den explosiva och våldsamma unga brottslingen Eric möter sin överman när han förflyttas från ungdomsanstalten till det fängelse där hans far suttit större delen av hans uppväxt. Allteftersom Eric lyckas alliera sig med nyfunna vänner innanför fängelsemurarna börjar han ifrågasätta sitt eget raseri, men vid det laget är redan krafter bortom hans kontroll satta i rörelse.
Se filmen på Plejmo
19 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Scum
Originaltitel: Scum
Regissör: Alan Clarke
År: 1977
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 43492
Scum
Titel: Felon
Originaltitel: Felon
Regissör: Ric Roman Waugh
År: 2008
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 63321
Felon
Titel: En profet
Originaltitel: Un prophète
Regissör: Jacques Audiard
År: 2009
Genre: Drama, Kriminalare
Film nr.: 73758
En profet
Titel: Northwest
Originaltitel: Nordvest
Regissör: Michael Noer
År: 2013
Genre: Drama, Action, Kriminalare
Film nr.: 102913
Northwest
Titel: Son of a Gun
Originaltitel: Son of a Gun
Regissör: Julius Avery
År: 2014
Genre: Drama, Action, Kriminalare
Film nr.: 112283
Son of a Gun
- Visa fler...

Skådespelare:

Ben Mendelsohn, Rupert Friend, Peter Ferdinando, Sam Spruell, Mark Asante, Sian Breckin, David Ajala, Ashley Chin, Anthony Welsh, Jack O'Connell, David Avery, Gershwyn Eustache Jnr, Raphael Sowole, Gilly Gilchrist, Tommy McDonnell, Darren Hart

Manus:

Jonathan Asser

Genre:

Drama

Produktionsland:

Storbritannien

Recension Blodsband

- HillMove sätter betyg 5 och skriver:
Filmen Blodsband är närmast att rubricera som en dokumentärfilm på grund av den realistiska och grymma skildringen av hur det är att vara fängslad och försöka skapa sig ett liv inom murarna. Filmen är dock inte en dokumentär, utan en otrolig stark berättelse om far och son Love – ja de heter faktiskt så i efternamn. Sådan far sådan son. Deras relation är dock långtifrån Love–ly. Båda två är känslostörda...

Recension av Blodsband - Läs hela!

Filmnummer: 106600
Diskussioner om Blodsband  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Blodsband (44 st)
Filmfantast86 (Anmäl)   26/10 2017
bra
ostlundtheo (Anmäl)   27/1 2017
Den har sannerligen någonting, men det saknas så mycket och ibland blir det även för mycket. Tyckte filmen var mycket bra fram till slutet där den spårar för mycket. Dock trevligt med ett kärt återseende av Jack O'Conell från This is England. Han imponerar. En svag trea får den.
Christofer (Anmäl)   2/10 2016
Ganska händelsefattig om man tar ett steg tillbaka och tittar bortom allt våldet. Mendelsohn levererar dock som vanligt. Övriga dugligt men inte så mycket mer än så.
wasteoftime (Anmäl)   27/9 2016
Oväntat platt och uddlös. Själva återspeglingen, är väl så vitt jag vet, rätt bra, men jag känner liksom ingenting, för någon, egentligen. Och ja, jag förstår att det finns galna människor där ute, men många av personernas handlande känns inte realistiska, om de så är det, är en annan sak, men det är inte så det känns. Det känns mest oengagerande. Men dåligt, nja, inte det heller, en typisk 0,0:a på SH-skalan. Så nära bra det kan komma, utan att vara det.
Tatty (Anmäl)   7/6 2016
Tyckte filmen var lite seg först men sen började den bli spännande. Fast filmen är inte min smak så var den faktiskt okej. Slutet kändes bara så starkt efter hela filmen.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Blodsband
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor