| Originaltitel: | Star Wars |
| Regissör: | George Lucas |
| Utgivningsår: | 1977 |
Längd: | 121 min
Betygsätt:
Om Stjärnornas krig: För länge sedan i en galax långt, långt borta... Prinsessan Leia tas till fånga av det ondskefulla Rymdimperiet. I ett försök att befria den sköna prinsessan slår sig den unge Luke Skywalker ihop med Han Solo. Tillsammans med de båda robotarna R2-D2 och C-3PO inleder de kampen för att befria Galaxen. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Carrie Fisher, Harrison Ford, Mark Hamill, Alec Guinness, Peter Cushing, Anthony Daniels, Peter Mayhew, James Earl Jones (röst), David Prowse, Phil Brown, Shelagh Fraser, Kenny Baker (I) |
Manus: | George Lucas |
Genre: | Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy |
Alternativ titel: | Stjärnornas krig, del IV - Ett nytt hopp, Star Wars: Episode IV - A New Hope, |
Produktionsland: | USA |
Recension Stjärnornas krig - RasmusOrsén sätter betyg 4 och skriver: Den första filmen i den legendariska Star Wars-sagan. Inspelad 1977 men utspelar sig efter de filmer som gjorts nu på 1990-och 2000-talet. Skriven, regisserad och producerad av George Lucas.
För länge sedan i en galax långt, långt härifrån...
De goda Rebellerna har precis lyckats stjäla ritningarna till det onda Imperiets nya vapen, den fruktade rymdstationen "Dödsstjärnan". Rebellerna smugglar... |
| Kommentarer om Stjärnornas krig |
(907 st) |
| Såg om den idag. Så jävla bra var den inte. Det är ju en klassiker, men utav trilogin (numera hexalogin) så är det ju inte direkt den vassaste. |
| Visst filmen är helt okej för sin tid och görs på ett ganska bra sätt med specialeffekter och annat. Men är seg och skulle vilja ha lite mera relaterade punkter mellan den här filmen och 3. |
| Svårt att sätta ett enskilt betyg på de tre filmerna. Såg om dessa nyligen och är lite förvånad över att de ändå är ganska bra. Men jag ger nog första filmen en 5'a och de två efterföljande betyget 4. Dessa filmer är ändå klassiker i sin genre. |
| Otur för the dark side att man råkat klona universums sämsta skytt till klonarmén. |
| Älskar denna film... Men om jag ska hitta något att klaga på så måste det vara Leias ganska milda reaktion då Alderaan sprängdes. |
Fler kommentarer till Stjärnornas krig |
Till filmforum |