Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 599 Besökare idag: 4 423
annons
annons
Laddar...
 

Superswede

Originaltitel: Superswede
Regissör:Henrik Jansson-Schweizer
Utgivningsår:2017
Längd: 88 min
Antal betyg:175 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Superswede:

Sveriges mest framgångsrika Formel 1-förare någonsin, Ronnie Peterson, var arbetargrabben från Örebro som i rasande fart blev känd som ”Superswede” för miljontals fans. Paralleller kan dras till Zlatans status idag. Här är dokumentären om hans liv.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Manus:

Morgan Jensen

Genre:

Dokumentär

Alternativ titel:

Superswede - en film om Ronnie Peterson, Superswede: A Film About Ronnie Peterson

Produktionsland:

Sverige
Filmnummer: 125531
Diskussioner om Superswede  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Superswede (11 st)
arruba (Anmäl)   15:33 8/2
En legend som tyvärr likt Senna gick bort alldeles för tidigt. Beundransvärda idrottsmän som utmanar sig själva ständigt i en så farlig sport är inget annat än imponerande. Ronnie kommer alltid leva kvar bland oss och är en stor förebild inom Formula 1.
Jamesa (Anmäl)   23:55 4/2
Fin dokumentär om en av de största svenska idrottsmännen. Vemodigt och nostalgiskt.
myslas (Anmäl)   19:42 9/1
Fin dokumentär med intressanta arkivbilder. Kul att så många av de gamla förarna ställde upp på intervjuer. Blir väldigt enformigt dock.
Raimo_1985 (Anmäl)   24/9 2017
Svag fyra, kanske närmare trean för det är som någon tidigare skribent här skrev ganska behagligt. Det kanske inte är så utmanande. Jag blir intresserad av Ronnie, och jag tycker det är väldigt ledsamt att han inte fick leva vidare. När jag gick ut i biosalongen såg jag flera som var lika berörda som jag. En kille torkade sig i ansiktet. Det gjorde jag med. Flera gånger. Det är så fint när hans kompisar från racingtiden berättar om honom. Utsökt arkivmaterial. Kanske spelar filmen lite på det sentimentala. Men jag är ju löjligt svag för sådant. Det hade varit intressant att veta lite veta om Nina Kennedy, hur är det att vara dotter till en legendarisk racerförare, och hennes minne av hennes pappa är att han torkade sig med en handduk? Vi får mest se hennes böljande hår i nacken och lite av hennes ansikte när Emerson berättar för henne om Ronnie.
AddeColciago (Anmäl)   29/8 2017
Kul att få se massa arkivklipp på Ronnie. Fint också att få en inblick i hans familj. Men racingen handlade inte bara om liv och död. Hade velat ha en mer fokus på vad som faktiskt hände på banan.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Superswede
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor