Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 866 Besökare idag: 4 489
annons
annons
Laddar...
 

Svenskjävel

Originaltitel: Svenskjävel
Regissör:Ronnie Sandahl
Utgivningsår:2014
Längd: 97 min
Antal betyg:408 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Svenskjävel:

23-åriga Dino drömmer om ett annat liv. Hon har flytt från massarbetslösheten i Sverige till Oslo. Men hennes nya liv blir en destruktiv tillvaro av tillfälliga jobb, ekonomiska problem och hårt festande. När hon får anställning som hushållerska i ett norskt medelklasshem hamnar hon i en verklighet långt ifrån sin egen.

Liknande filmer

Titel: Oslo 31 augusti
Originaltitel: Oslo, 31. august
Regissör: Joachim Trier
År: 2011
Genre: Drama
Film nr.: 90519
Oslo 31 augusti
Titel: Pride
Originaltitel: Pride
Regissör: Sunu Gonera
År: 2007
Genre: Drama
Film nr.: 51612
Pride
Titel: Tvillingen
Originaltitel: Tvillingen
Regissör: Gustav Danielsson
År: 2011
Genre: Drama
Film nr.: 86787
Tvillingen
Titel: The Lady in the Van
Originaltitel: The Lady in the Van
Regissör: Nicholas Hytner
År: 2015
Genre: Drama, Komedi
Film nr.: 115971
The Lady in the Van
Titel: Itty Bitty Titty Committee
Originaltitel: Itty Bitty Titty Committee
Regissör: Jamie Babbit
År: 2007
Genre: Komedi
Film nr.: 50645
Itty Bitty Titty Committee
- Visa fler...

Skådespelare:

Bianca Kronlöf, Henrik Rafaelsen, Mona Christensen, Naomi Emeilie Christensen Beck, Petronella Barker, Adam Lundgren, Erik Lennblad, Gizem Erdogan, Mia Saarinen, Kyrre Hellum, Trine Wiggen, Anders T Andersen, Anne Ryg, Erland Bakker, Thorbjørn Harr

Manus:

Ronnie Sandahl

Genre:

Drama

Alternativ titel:

Underdog

Produktionsland:

Sverige
Filmnummer: 113556
Diskussioner om Svenskjävel  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Svenskjävel (28 st)
Barneyk (Anmäl)   21:34 9/1
Svag tvåa, precis som när Ronnie Sandahl skriver krönikor så är det någonting som känns banalt och off för mig. Jag vet inte vad det är men det är något som känns snubbigt och ytligt även när det säger mycket som är bra. Ganska ointressant historia med tomma karaktärer jag inte tar till mig. Det känns som det finns massa bra saker som sägs i den här filmen, men det når mig inte. Bianca Kronlöf är det bästa i filmen och hon bär rollen väl, men det räcker inte till mycket mer än att hålla uppe en knapp tvåa.
Sture Stenhög (Anmäl)   22:49 7/1
Inte direkt nyskapande kanske, det är lite amerikansk independentfilm över det hela, men den svensknorska touchen ger den ändå en viss identitet. Skådespeleriet är bra, och karaktärerna är tillräckligt sympatiska för att man ska bry sig om dem, samtidigt som de har tillräckligt mycket fel och brister för att de ska bli intressanta. Jag gillar också att filmen överlag inte ger oss mer information än vad vi behöver, och att man på det stora hela ger oss den på ett subtilt vis
JD (Anmäl)   20:12 7/1
Bra regi och bra kemi mellan huvudkaraktärerna som spelas lysande av Kronlöf och Rafaelsen. Det kompenserar för det sympatiska men lite tillkämpade och klyschiga slutet.
fabbe86 (Anmäl)   15:24 7/1
Håller med Spidde nedan. Upplever utöver det Kronlövs karaktär som på tok för naiv i relationen med mannen och dennes familj. Icke trovärdigt pga att man i princip inte får reda på något om hennes karaktär. Onödig film.
mammene (Anmäl)   15:39 6/1
Jag blev positivt överraskad av denna film och av Kronlöf som här gör en seriös rollprestation. Kanske ingen märkvärdig film direkt, men jag gillade att den inte behövde ställa till för den sakens skull och lite roligt att se "stackars" svenskar bli "utnyttjade" av norskar.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Svenskjävel
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor