Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 961 Besökare idag: 4 552
annons
annons
Laddar...
 

Sverige åt svenskarna

Originaltitel: Sverige åt svenskarna
Regissör:Per Oscarsson
Utgivningsår:1980
Längd: 111 min
Antal betyg:69 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Sverige åt svenskarna:

Regissören Per Oscarsson spelar själv fyra roller i denna komedi, som utspelar sig på 1400-talet. Den svenska kungen samlar sina trupper, men när budskapet om mobiliseringen når ut i Europa samlas trupper från England, Frankrike och Tyskland, som invaderar Sverige.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Per Oscarsson, Ernst Günther, Jarl Borssén, Janne 'Loffe' Carlsson, Kent Andersson, Allan Edwall, Margaretha Krook, Martin Ljung, Sune Mangs, Bert-Åke Varg, Monica Zetterlund, Lena Nyman, Christina Lindberg, Bo Svenson, Björn Skifs, Ingvar Kjellson

Manus:

Per Oscarsson

Genre:

Komedi

Alternativ titel:

Battle of Sweden

Produktionsland:

Sverige

Recension Sverige åt svenskarna

- weng-weng sätter betyg 2 och skriver:
Per Oscarsson, allas favoritknasboll regisserade denna ganska egna historiska 1400-tals komedi 1980. Handlingen börjar i Västgöta kloster där munkar och nunnor ska avla fram en übermensch. Allan Edwall i fin peruk är en munk som predikar på en gårdsplan och Martin Ljung (i lika fin peruk) är en annan som beger sig ut på en åker för att ragga upp Bo Svenson till att bli avelshingst. Till slut får...

Recension av Sverige åt svenskarna - Läs hela!

Filmnummer: 17490
Diskussioner om Sverige åt svenskarna  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Sverige åt svenskarna (11 st)
Andra våningen (Anmäl)   10/11 2017
Gillar hur de använder musik i filmen.
Diclonius (Anmäl)   14/10 2016
Om de hade skippat hela delen med klosterexperimentet, och fokuserat mer på samspelet mellan Oscarsson och Ernst Günther och hela historien om de tre kungarna och maktspelet dem emellan, OCH om det hade varit betydligt mer skärpa i skämten istället för trash-buskis (tänker på den förvirrande scenen där armén tränar) så hade det kanske kunnat bli en ganska bra historisk komedi. Den tekniska aspekten ÄR imponerande (Mats Helges genré-expertis kom säkert väl till pass) och till exempel scenen där vi först får se den Tyske kungen s armé är rent ut sagt storslagen. Slutstriden är också bra, och jag fick rejäla "Flesh and Blood" vibbar, när Tyskarna rullade fram med belägringsmaskinen. Men det gjorde de inte. Och det är Sverige åt Svenskarnas stora tragedi.
Asmorod (Anmäl)   22/9 2016
Fy fan.
Gordyal (Anmäl)   26/1 2015
Denna film såg jag i första hand för Christina Lindbergs skull, men kopian var så dålig att jag inte är helt säker på att jag någonsin såg henne. Men då var ändå bildkvalitén betydligt bättre än filmen. Här snackar vi kalkon i dess ursprungliga betydelse; den flaxar så in i bängen, men är aldrig i närheten av att lyfta. Ett oändligt mischmasch av skittråkiga dumheter sammanklippta till något man enbart med mycket god vilja kan kalla för film. Det enda nöjet med filmen är att leta kända ansikten, vilket blir en mer spännande utmaning om kopian är kass. (3/15)
enkeria (Anmäl)   21/8 2011
Väldigt rolig film om man har filmens humor. Snabba sketcher i förbryllande fart! Intressant vad gällande historia också.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Sverige åt svenskarna
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor