Aktuellt

Utgivningsår:1955
Längd: 106 min
Betygsätt:

Om Ta fast tjuven:

Amerikanen John Robie har lämnat livet som juveltjuv bakom sig och lever nu ett respektabelt liv på franska rivieran. När en juvelstöld inträffar, faller misstankarna genast på Robie som bestämmer sig för att finna tjuven och rentvå sitt namn.

Liknande filmer

De dog med stövlarna på
Tyst överenskommelse
Så vanns vilda västern
Revansch
Slaghöken
- Visa fler...

Skådespelare:

Cary Grant, Grace Kelly, Jessie Royce Landis, John Williams, Charles Vanel, Brigitte Auber, Jean Martinelli, Georgette Anys

Manus:

John Michael Hayes

Genre:

Romantik, Thriller, Mysterium

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 4644
Kommentarer om Ta fast tjuven (55 st)
Albion (Anmäl)   12:24 25/2
Most enchanted. Förtjusande vacker film på många fronter. Härligt samspel mellan Grace Kelly och Cary Grant och mycket humor. Spänningsnivån är inte den högsta kanske, men det är av sekundär betydelse i denna mycket charmiga film. Betyget blir en 4;a och mycket nära en stark sådan dessutom.
sunvalley (Anmäl)   16/12 2009
Grace Kelly är förstås oerhört vacker, detsamma gäller fotot och scenografin. Filmen innehåller det mesta som behövs för en bra Hitchcock, men den saknar intensitet. Känns som att den skulle kunna vara så mycket bättre. Annars är det en bra film, en stark trea.
indolore (Anmäl)   9/12 2009
Lite smått underhållande, särskilt sekvensen med polisjakten. Edith Head har gjort fantastiska kläder så filmen är värd att se enbart för det!
Astrojacob (Anmäl)   4/12 2009
Visst är den vacker....zzzzzzzz, men ack så trist. Förutom ett fåtal typiska Hitch-tagningar (takscener) var detta både irriterande segt o fritt från både action o spänning, tyvärr. Ingen av hans bästa. Knapp Trea.
ilBrutto (Anmäl)   25/10 2009
Detta är kanske Hitchcocks vackraste film, fotot är vackert, miljöerna är vackra, Grant är vacker och Grace Kelly är...Vackrast av dem alla. Men filmen är ganska tam för att vara Hitchcock.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Ta fast tjuven
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten