| Originaltitel: | To Catch a Thief |
| Regissör: | Alfred Hitchcock |
| Utgivningsår: | 1955 |
Längd: | 106 min
Betygsätt:
Om Ta fast tjuven: Amerikanen John Robie har lämnat livet som juveltjuv bakom sig och lever nu ett respektabelt liv på franska rivieran. När en juvelstöld inträffar, faller misstankarna genast på Robie som bestämmer sig för att finna tjuven och rentvå sitt namn. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Cary Grant, Grace Kelly, Jessie Royce Landis, John Williams, Charles Vanel, Brigitte Auber, Jean Martinelli, Georgette Anys |
Manus: | John Michael Hayes |
Genre: | Romantik, Thriller, Mysterium |
Produktionsland: | USA |
| Kommentarer om Ta fast tjuven |
(55 st) |
| Most enchanted. Förtjusande vacker film på många fronter. Härligt samspel mellan Grace Kelly och Cary Grant och mycket humor. Spänningsnivån är inte den högsta kanske, men det är av sekundär betydelse i denna mycket charmiga film. Betyget blir en 4;a och mycket nära en stark sådan dessutom. |
| Grace Kelly är förstås oerhört vacker, detsamma gäller fotot och scenografin. Filmen innehåller det mesta som behövs för en bra Hitchcock, men den saknar intensitet. Känns som att den skulle kunna vara så mycket bättre. Annars är det en bra film, en stark trea. |
| Lite smått underhållande, särskilt sekvensen med polisjakten. Edith Head har gjort fantastiska kläder så filmen är värd att se enbart för det! |
| Visst är den vacker....zzzzzzzz, men ack så trist. Förutom ett fåtal typiska Hitch-tagningar (takscener) var detta både irriterande segt o fritt från både action o spänning, tyvärr. Ingen av hans bästa. Knapp Trea. |
| Detta är kanske Hitchcocks vackraste film, fotot är vackert, miljöerna är vackra, Grant är vacker och Grace Kelly är...Vackrast av dem alla. Men filmen är ganska tam för att vara Hitchcock. |
Fler kommentarer till Ta fast tjuven |
Till filmforum |