Aktuellt

Utgivningsår:1969
Längd: 85 min
Betygsätt:

Om Ta pengarna och stick:

Filmen är gjord som en dokumentär om livet för en inkompetent småskurk - Virgil Starkwell - spelad av Woody Allen. Filmen beskriver Virgil i hans tidiga år, hans misslyckade musikaliska karriär, och hans besatthet av bankrån. Filmen använder sig av en berättarröst och intervjuer med hans familj, vänner och bekanta.

Liknande filmer

Måndagar i solen
Den avskyvärde Dr Phibes
Skuggor och dimma
Vem knackar på min dörr?
The Harder They Come
- Visa fler...

Skådespelare:

Woody Allen, Janet Margolin, Marcel Hillaire, Jacquelyn Hyde, Jackson Beck (röst)

Manus:

Mickey Rose, Woody Allen

Genre:

Komedi

Produktionsland:

USA

Recension Ta pengarna och stick

- Bobby Peru skriver:
Detta är Woody Allens andra film som regissör. Han skrev även mansuet tillsammans med en grabb som heter Mickey Rose! Filmen handlar om den klantige småbrottslingen Virgil Starkwell, spelad av geniet själv. Han försörjer sig på att råna godisautomater och bankrån, som dock inte går så bra att utföra, p.g.a. felstavningar. Virgil kan inte stava till gun, så det blir gub (Pistod!!!) Han hamnar i fängelse!...

Recension av Ta pengarna och stick - Läs hela!

Med i listor: Mokumentärer
Filmnummer: 5215
Kommentarer om Ta pengarna och stick (48 st)
labi (Anmäl)   11:08 16/2
Märks att det här är hans första "riktiga" film. Den hänger inte riktigt ihop och har höga toppar och en del ganska djupa dalar med för den delen. Slutintrycket blir en svag trea. Bäst på den här tiden var Woody med de rena slapstickinslagen, t ex den automatiska skjortvikningsmaskinen, cellon i paradorkestern, poseringen framför spegeln. Mindre lyckade är en del sketcher som t ex rånet med den felstavade lappen, eller zigenarna i bankvalvet - sådär kul...
Rune2000 (Anmäl)   29/9 2009
Min favorit bland Allens slapstickfilmer, alltså bland de som var innan "Annie Hall".
P-H (Anmäl)   5/9 2009
Woody Allen borde inte vara med i sina egna filmer! Det enda man tänker på när man ser honom är hans förmåga att överskatta sin egen intelligens (åtminstone som manusförfattare och regissör). Det är inte sällan han försöker förhärliga sig själv genom sina filmer. Kan tyckas som att det är långt ifrån vad som sker i denna film, men är det verkligen så långt?
Daniel Mott (Anmäl)   4/9 2008
Oj vad ung han var! Lagom bra början på karriären, ingen stinker och inget mästerverk, perfekt.
ezeikel (Anmäl)   19/7 2008
Kul men ganska segt och intetsàgande...
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Ta pengarna och stick
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten