Aktuellt

Utgivningsår:1977
Längd: 115 min
Betygsätt:

Om Tabu:

Kristoffer har en stödjour för sexuella avvikare. Genom en annons för jouren hittar Sara dit och de två blir förälskade. Men när de väl har gift sig breder tristessen ut sig som hämmar deras sexualitet.

Skådespelare:

Kjell Bergqvist, Lickå Sjöman, Halvar Björk, Gunnar Björnstrand, Viveca Lindfors, Frank Sundström, Heinz Hopf, Lars Amble, Olle Björling, Stig Ossian Ericson, Stellan Skarsgård, Mona Andersson, Tintin Anderzon, Monica Nielsen, Toivo Pawlo

Manus:

Produktionsland:

Sverige

Recension Tabu

- Cineasten sätter betyg 1 och skriver:
Vilgot Sjömans Tabu från 1977 är en mycket märklig film. Den handlar om den unge advokaten Lohman (Kjell Bergkvist) som känner medlidande med de sexuellt avvikande. Han ser inte sina patienter som avvikande. Det är samhället det är fel på. Bland hans patienter finns en blottare, en före detta medicinstudent som lärt sig tycka om S&M efter att ha fått stånd under en obduktion av en ung kvinna och...

Recension av Tabu - Läs hela!

Med i listor: Lunds studenters filmstudio
Filmnummer: 18924
Kommentarer om Tabu (9 st)
henrik kraus (Anmäl)   27/9 2007
en kalkon, men en kalkon som man har mycket roligt åt, sjöman kämpar med sin prydhet men kommer inte loss: bög = transvestit osv
Ljubljiana (Anmäl)   12/11 2006
genomgående usla rollprestationer,men filmen hade ju så mkt annat. gud så queer vilgot var ändå. omöjligt att bli provocerad av den dock om man inte, precis som filmens sara, vuxit upp i en frireligiös familj. och tänk bara på vad snygg kjell bergqvist var som ung!
thegoodold (Anmäl)   9/11 2006
Jag vill gilla den samtidigt som jag inte gillar den. Bra rollprestationer med tanke på det konstlade manuset. Som helhet en helt okej film men den borde varit någon halvtimme kortare.
accatone (Anmäl)   31/10 2006
pinsam och plågsam att titta på. viss poäng finns men den dränks av all poänglös provokation
cresta (Anmäl)   9/10 2006
nä, sätter en tvåa. stundals lysande, gripande (halvar björck!) och fascinerande (transorna Evelyn & ??? - Lars Amble bl,.a, och scenerna i parken) men alldeles för splittrad och med alltförmånga poänglösa, bizarra, perversa, sjuka & onödiga scener. tycker ändå det sabbar filmen/helheten i stort. visst det är sjöman, men bara därför kan han inte ursäkta sig själv och komma undan bara för det. tycker jag nog.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Tabu
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten