Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 897 Besökare idag: 4 910
annons
annons
Laddar...
 

Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

Originaltitel: The Adventures of Tintin
Regissör:Steven Spielberg
Utgivningsår:2011
Längd: 107 min
Antal betyg:8105 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet:

Tintin och hans vänner hittar en karta till ett sjunket skepp som tillhörde en förfader till Kapten Haddock, och beger sig ut på en skattjakt.

Liknande filmer

Titel: Tintin - Enhörningens hemlighet
Originaltitel: Le Secret de La Licorne
Regissör: Stéphane Bernasconi
År: 1990
Genre: Äventyr, Mysterium
Film nr.: 16209
Tintin - Enhörningens hemlighet
Titel: Sherlock Holmes
Originaltitel: Sherlock Holmes
Regissör: Guy Ritchie
År: 2009
Genre: Drama, Action, Kriminalare, Äventyr, Mysterium
Film nr.: 73738
Sherlock Holmes
Titel: Hugo Cabret
Originaltitel: Hugo
Regissör: Martin Scorsese
År: 2011
Genre: Drama, Familjefilm, Äventyr, Mysterium
Film nr.: 84791
Hugo Cabret
Titel: Upp
Originaltitel: Up
Regissör: Pete Docter, Bob Peterson
År: 2009
Genre: Drama, Komedi, Familjefilm, Äventyr, Fantasy
Film nr.: 74058
Upp
Titel: Kung Fu Panda
Originaltitel: Kung Fu Panda
Regissör: Mark Osborne, John Stevenson
År: 2008
Genre: Komedi, Familjefilm, Action
Film nr.: 59128
Kung Fu Panda
- Visa fler...

Skådespelare:

Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Nick Frost, Toby Jones, Cary Elwes, Tony Curran, Sebastian Roché, Mackenzie Crook, Daniel Mays, Kim Stengel, Gad Elmaleh, Joe Starr, Enn Reitel, Sonje Fortag, Phillip Rhys, Ron Bottitta

Manus:

Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Cornish

Genre:

Animerad, Familjefilm, Action, Äventyr, Mysterium

Alternativ titel:

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

Produktionsland:

USA, Nya Zeeland

Recension Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet

- Newt sätter betyg 3 och skriver:
Karaktäriseringen är väldigt viktig för en bra Tintin adaptation. Här är den överlag lyckad även om det tyvärr är huvudkaraktären Tintin som lider mest och blir stundtals lite färglös. Desto mer lyckad är Haddock som är både rolig och intressant, oftast på en och samma gång.

Recension av Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet - Läs hela!

Filmnummer: 86681
Diskussioner om Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet  (1 diskussioner)
Starta ny diskussion
Kommentarer om Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet (431 st)
wasteoftime (Anmäl)   22:07 12/9
Tintin, denna min barndoms hjälte. Jag drog mig ganska länge för att se den här. Var lite sugen på att gå och se den när den kom, men insåg att jag nog inte skulle uppskatta den som jag skulle önska. Och jag hade rätt. Men jag måste erkänna att det inte var fullt lika illa som jag hade befarat. En del av det låg nog I att jag valde att se den på engelska och inte såg den svenska dubbningen. Det är snyggt animerat, men det är inte speciellt engagerande. Det är också en rätt underlig introduktion av karaktärerna, om man nu inte är bekant sedan innan. På det hela taget är det väl inte dåligt, men jag får inte upp intresset och det blir mest något slags bakgrundsskvalp... 0,4 på SH-skalan.
vonadel (Anmäl)   04:50 24/4
Sänker faktiskt denna något efter omtitt. Tycker fortfarande den är fantastiskt välgjord, men det saknas något. Jag engageras inte tillräckligt helt enkelt. Aningen svag story, och då älskade jag ändå Tintin som liten. 6/10
Memmem (Anmäl)   21:30 8/1
Bitvis bra 3D-tecknad film! Filmens inledning är mycket bra rent tekniskt och handlingsmässigt. Det är härligt att se de välkända tecknade figurerna i 3D-teknik, alltså att de nästan ser ut som filmade riktiga skådespelare. Inledningen är rätt lugn och ett tänkbart äventyr dyker upp, men efter en halvtimme och till filmens slut är det mest våldsamma scener med starka effekter som man fort tröttnar på. Andra saker som irriterar är att dessa fransktalande belgare här envisas med att tala engelska. Inte heller har man ritat in att dupontarnas mustascher ser olika ut. Handlingen är att Tintin blir berövad sitt nyinköpta flaskskepp och ger sig ut på jakt efter tjuven, varefter han träffar Kapten Haddock och jakten efter fartyget Enhörningens skatt inleds. Väl använd datorteknik, men ibland för mycket oljud och tröttsamma våldsscener. Betyg: 3
jezebel (Anmäl)   5/11 2016
Det här är väl inte så dåligt som en 1:a egentligen men med tanke på vilka fantastiska förutsättningar Tintin har att bli något bra så är det tväruselt.
horvendile (Anmäl)   31/10 2016
Riktigt snyggt gjord på ett seriemässigt sätt, även om actionscenerna knasigt nog bitvis känns för orealistiska för att vara just Tintin-serie. Skulle man inte känna till Tintin skulle den nog inte upplevas vara så bra, men som det är nu är det god underhållning.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Entertainity AB © 2000-2016 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till ads@n24g.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor