| Originaltitel: | The Bank Job |
| Regissör: | Roger Donaldson |
| Utgivningsår: | 2008 |
Längd: | 111 min
Betygsätt:
Om The Bank Job: I september 1971 grävde sig tjuvar in i bankvalvet i en bank på Baker Street i London och länsade bankboxarna på kontanter och juveler värda över tre miljoner pund. Inget av bytet återfanns. Ingen arresterades. Bankrånet hamnade på förstasidorna under några dagar och försvann sedan... |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Jason Statham, Saffron Burrows, Stephen Campbell Moore, Daniel Mays, James Faulkner, Alki David, Michael Jibson, Richard Lintern, Don Gallagher, David Suchet, Christopher Owen, Peter De Jersey, Rupert Frazer, Colin Salmon |
Manus: | Dick Clement, Ian La Frenais |
Genre: | Drama, Kriminalare, Thriller |
Alternativ titel: | Baker Street, D-Notice, |
Produktionsland: | Storbritannien |
| Kommentarer om The Bank Job |
(179 st) |
| najs. lite som en ocean's eleven gjord på europeiskt vis. |
| En mkt bra film, väldigt underhållande, spännande, välskriven story som konstant håller en aktivt intresserad. Bra skådespel, enda ggn jag reagerade var sidohistorian med michael som känndes onödig stundtals. Det faktum att den är verklighetsbaserad höjer den i mina ögon, men pga att den aldrig gav en samma kännsla som lock stock, lucky number slevin, vilket krävs för ett mästerk blir det en svag 5a |
| (rek 3a) Pendlar mellan betygen här, men sammantaget så tyckte jag avgjort om den & håller inte alls med nedanstående kommentar om att historien bara för att den är sprungen ur den utspelade verkligheten bör behandlas gravallvarligt bara därför, tvärtom tycker jag det som en variation var uppfriskande att få t.ex läcker musik ackompanjerandes frestelsen inför "The bank job" istället för t.ex utpekande dissonanta stråkar. Jason Statham med följe spelar alla väl & fotot är gott. Dock så är filmens första halva en ganska svag 3a där ytan känns för bullrig och texturen för segtittad. Men sen kommer den igång & jag kittlas erkänt duktigt av att historien när det kommer till grov-faktan är sann, därtill så är det befriande att se en brittisk film (även om regissören iofs är australiensisk), då filmen om den gjorts i standard-Hollywood hade sockerglaserat varje bildruta och hyrt in Matt Damon med följe. Sammantaget inget verkligt speciellt men dock gott nöje & dessutom intressant och så smått engagerande att iaktta. Stark 3a.. |
| mycket svag trea
| Märkligt berättad och konstig blanding av lättsamheter och hemskheter. Den bygger på en verklig händelse, så mer tyngd i berättelsen hade behövts. Ingen film jag rekommenderar, finns många bättre i heist-genren. |
Fler kommentarer till The Bank Job |
Till filmforum |