Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 601 Besökare idag: 5 049
annons
Laddar...
 

The Black Sleep

Originaltitel: The Black Sleep
Regissör:Reginald Le Borg
Utgivningsår:1956
Längd: 82 min
Antal betyg:16 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Black Sleep:

Sir Joel Cadman, en elak vetenskapsman, kidnappar sina offer och öppnar deras hjärnor för att försöka ta reda på hur han kan bota sin frus hjärntumör.

Liknande filmer

Titel: The Unearthly
Originaltitel: The Unearthly
Regissör: Boris Petroff
År: 1957
Genre: Skräck, Science Fiction
Film nr.: 47694
The Unearthly
- Visa fler...

Skådespelare:

Basil Rathbone, Akim Tamiroff, Herbert Rudley, Patricia Blair, Lon Chaney Jr, Bela Lugosi, John Carradine, Phyllis Stanley, Tor Johnson, Sally Yarnell, George Sawaya

Manus:

Gerald Drayson Adams, John C Higgins

Genre:

Skräck, Science Fiction

Alternativ titel:

Dr. Cadman's Secret

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 28316
Diskussioner om The Black Sleep  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Black Sleep (3 st)
Lotso (Anmäl)   25/9 2014
I sin helhet tyckte jag detta var en blandad film med både gott och dåligt. Jag gillade filmens idéer den kom med, atmosfären och slottet såg riktigt härligt ut och gav den där skräck stämningen som jag älskar. Basil Rathbone gjorde bra ifrån sig och var den som räddade de mest i filmen. Men jag kan inte förlåta filmen med hur respektlös den hanterade Bela Lugosi och Lon Chaney Jr., båda två hade kunnat bli ersätta med vem som helst och det hade inte gjort någon som helst skillnad. Det är verkligen sorgligt att detta var Bela Lugosis sista filmroll innan han dog, och även sorgligare är att hans roll summerar hans karriär, dessvärre. Ironiskt nog lyckades "världens sämsta regissör" få en bättre insats från Lugosi ett år tidigare än vad vi fick här. Tack Ed Wood, du såg potential i Lugosi som många andra inte såg.
NoWireHangers (Anmäl)   18/1 2009
rysare som nog kändes omodern redan när den var ny. fin rollista. lugosi är dock helt bortkastad i en biroll utan repliker. bäst är john carradine; hans roliga biroll säkrar trean.
The Phantom (Anmäl)   8/3 2007
Den här har jag velat se länge, verkar mysig.
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor