Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 814 Besökare idag: 4 891
annons
annons
Laddar...
 

Den osynliga flickan

Originaltitel: The Breadwinner
Regissör:Nora Twomey
Utgivningsår:2017
Längd: 94 min
Antal betyg:72 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Den osynliga flickan:

Det är tidigt 2000-tal i Afghanistan och en före detta lärare blir arresterad av talibanerna. Hans unga dotter utger sig för att vara pojke för att försörja sin familj medan hon försöker hitta ett sätt att få ut sin pappa ur fängelset.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Saara Chaudry (röst), Soma Chhaya (röst), Noorin Gulamgaus (röst), Laara Sadiq (röst), Ali Badshah (röst), Shaista Latif (röst)

Manus:

Anita Doron

Genre:

Drama, Animerad

Produktionsland:

Irland, Kanada, Luxemburg
Filmnummer: 128592
Diskussioner om Den osynliga flickan  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Den osynliga flickan (5 st)
malin93 (Anmäl)   1/11 2018
Inte riktigt lika bra som Secret of Kells eller Song of the Sea, skapade av samma studio. Även om det är en bra historia, så blir jag inte berörd på samma sätt som de två andra filmerna. Filmen är otroligt vacker och har en del av det drömska berättandet, samtidigt som den är baserad på hur det verkligen var i Afghanistan. Rekommenderas, särskilt för den som är intresserad av flickors villkor i olika länder.
zeke_karlsson (Anmäl)   28/10 2018
Bland det bästa jag sett! Filmens miljöer är tecknade med hjälp av minnen från människor som bodde i Afghanistan innan kriget bröt ut. Eftersom fotografering var förbjuden så finns det inte mycket källmaterial att utgå från förutom nyare fotografier tagna av miltär osv. Att unga flickor klädde ut sig till pojkar förekom ofta också i verkligheten. Allt som allt så verkar filmen vara en realistisk skildring utifrån befolkningens perspektiv och animation passar mycket bra in och möjligör en chans att återskapa miljöer och berättelser som annars hade vart svårt att visa.
myslas (Anmäl)   16/8 2018
En väldigt engagerande historia och väl värd sin nominering till Oscar. Den lilla reservationen jag har är att det inte är en Afghansk produktion och att det är svårt att veta hur mycket som är gjort från ett västerländskt perspektiv av landet.
HerrNenne (Anmäl)   16/4 2018
Jag önskar det var fantasy.
atroxa (Anmäl)   28/2 2018
Skulle kunna vara baserad på Osama (2003).
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor