Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 248 Besökare idag: 4 710
annons
annons
Laddar...
 

The Disaster Artist

Originaltitel: The Disaster Artist
Regissör:James Franco
Utgivningsår:2017
Längd: 104 min
Antal betyg:417 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Disaster Artist:

Historien om vänskapen mellan Tommy Wiseau och Greg Sestero och hur det gick till när de skapade kultfilmen 'The Room'.

Liknande filmer

Titel: The Room
Originaltitel: The Room
Regissör: Tommy Wiseau
År: 2003
Genre: Drama
Film nr.: 72013
The Room
- Visa fler...

Skådespelare:

James Franco, Dave Franco, Seth Rogen, Ari Graynor, Alison Brie, Jacki Weaver, Paul Scheer, Zac Efron, Josh Hutcherson, June Diane Raphael, Megan Mullally, Jason Mantzoukas, Andrew Santino, Nathan Fielder, Joe Mande, Sharon Stone, Melanie Griffith

Manus:

Scott Neustadter, Michael H Weber

Genre:

Drama, Komedi, Biografi

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 125416
Diskussioner om The Disaster Artist  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Disaster Artist (21 st)
myslas (Anmäl)   22:35 14/7
Ingen Ed Wood men absolut sevärd.
haajen (Anmäl)   10:34 13/7
Simpel film som underhåller för stunden, kul med alla cameos. Franco gör det lätt för sig, svårt att misslyckas när en utgår från en film som THE ROOM. Med det sagt så är detta inte i närheten av t.ex Ed Wood som handlar om ungefär samma sak.
JohnnyBoy (Anmäl)   20:14 8/7
Riktigt fin feelgood.
Solidus (Anmäl)   16:44 4/7
Har ej sett THE ROM (försökte, men stängde av efter cirka 20 min), men jag har sett tillräckligt många recensioner på den så det känns som jag har koll på filmen och dess kulturella status. Den sätter ny definition med begreppet "så dålig att det blir underhållande" och Tommy Wiseau har satt avtryck på filmhimlen (dock inte på det sätt som han tänkte sig). En av skådespelarna skrev en bok om inspelningen och nu har den fått en filmatisering av och med James Franco. THE DISASTER ARTIST är ok och underhåller, men tar tydligen sina friheter med bokens material och ändrar på innehållet. Detta är inte ovanligt och nödvändigt för att ge historien bättre dramaturgi, men i det här fallet känns det onödigt eftersom filminspelningen av THE ROOM är så pass galen så den behöver inte varken förskönas eller förbättras. Vidare får jag intrycket att James Franco vill hellre visa upp hur pass lik hans tolkning av THE ROOM är mot originalet, än att berätta om inspelningen av filmen. Dock så ska det sägas att samtliga skådespelare sköter sig utmärkt och James Franco är kusligt lik Tommy Wiseau, både i utseende och i skådespel. Sevärd tragik-komik, men jag rekommenderar att ni hellre ser ED WOOD om ni vill se en film om en misslyckad konstnär med stort hjärta för filmkonsten.
JPerlie (Anmäl)   23:20 2/4
Tycker dom lyckades balansera humorn, med hur tungt det måste ha känts för de inblandade i den här produktionen. Både det råa och lättsamma. Trotts att Tommy var en douch många ggr så kunde jag inte låta bli att känna lite medlidande till och från. Jäkligt bra gjord. (Gillade att man fick se flera scener bredvid varandra från den riktiga filmen och med dem från den här filmen.)
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Disaster Artist
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor