Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 626 Besökare idag: 4 447
annons
annons
Laddar...
 

The First Purge

Originaltitel: The First Purge
Regissör:Gerard McMurray
Utgivningsår:2018
Längd: 97 min
Antal betyg:10 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The First Purge:

Bakom varje tradition ligger en revolution. Nästa nationaldag, bevittna hur Amerikas årliga 12-timmars laglöshet föddes. Välkommen till rörelsen som började som ett enkelt experiment: The First Purge. För att minska brottsligheten till under en procent resterande del av året, provar New Founding Fathers of America (NFFA) en sociologisk teori som ska ge utlopp för all aggression under en natt i ett utvalt område. Men när våldet från förtryckarna möter ilskan hos de utsatta, kommer smittan att explodera från försöksområdet och sprida sig över hela landet.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Y'lan Noel, Lex Scott Davis, Luna Lauren Velez, Joivan Wade, Marisa Tomei, Patch Darragh, Melonie Diaz, Maria Rivera, Jermel Howard

Manus:

James DeMonaco

Genre:

Action, Thriller, Skräck, Science Fiction

Alternativ titel:

The Purge 4

Produktionsland:

USA
Med i listor: Medlemmarnas senast betygsatta nya filmer
Filmnummer: 129766
Diskussioner om The First Purge  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The First Purge (3 st)
TheHorrorfan (Anmäl)   21:05 11/7
Den näst sämsta i serien, men ändå väldigt bra. Spännande underhållning, som överraskar. Svag 4:a.
Jaganatha (Anmäl)   23:31 8/7
De försöker verkligen krama ur Purge-konceptet för allt vad det är värt. Fjärde filmen är inte helt usel utan har en del intressanta idéer. NFFA sätter in legoarméer för att "rensa ut" bland USA:s fattiga och kriminella, eftersom "utrensningen" inte tycks ske spontant. Är det realistiskt, månntro? Med tanke på hur övertygade amerikanerna är om att lösningen på alla problem ligger i vapen, religion och låga skatter, går det inte att helt utesluta att Purge-filmerna kommer att komma sanningen nära i en inte alltför avlägsen framtid. En av mina tankar under filmen var att detta ändå är bättre än Michael Bays skräniga skräpproduktioner, men där högg jag i sten, ty Bay står minsann som medproducent för hela den här serien. Fan också !
the bully (Anmäl)   23:20 6/7
Fucking smuts mannen!
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor