Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 270 Besökare idag: 4 427
annons
annons
Laddar...
 

The Iguana with the Tongue of Fire

Originaltitel: L' Iguana dalla lingua di fuoco
Regissör:Riccardo Freda
Utgivningsår:1971
Längd: 91 min
Antal betyg:33 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Iguana with the Tongue of Fire:

En ung kvinna mördas i Dublin, genom att en maskerad gärningsman slänger syra i offrets ansikte innan offret dödas med en rakkniv. Liket hittas i bakluckan på en bil som tillhör den schweiziske ambassadören Sobiesky. Sobiesky använder sin diplomatiska immunitet för att slippa samarbeta med polisen. Den föredetta polisen, John Norton engagerar sig i fallet för att avslöja mördaren. Under tiden fortsätter mördaren att brutalt ta livet av unga kvinnor.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Luigi Pistilli, Dagmar Lassander, Anton Diffring, Arthur O'Sullivan, Werner Pochath, Dominique Boschero

Manus:

Sandro Continenza, Riccardo Freda

Genre:

Thriller, Skräck

Produktionsland:

Italien, Frankrike, Västtyskland
Med i listor: Giallo
Filmnummer: 26209
Diskussioner om The Iguana with the Tongue of Fire  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Iguana with the Tongue of Fire (9 st)
EvilNed (Anmäl)   18/8 2017
Rätt trist. Ricardo Freda, som regisserade denna, gjorde ju skräckfilm redan på 40-talet. Han var inte en del av den nya vågen av regissörer som svepte italiensk film på 60 och 70-talet. Det märks i hans filmer, som skall mäta sig mot t.ex. Martinos eller Argentos. De är lite stelare, lite fulare, lite mer teatraliska.
Bumbi78 (Anmäl)   8/3 2015
Svag giallo, färglös och småsunkig trots bra musik och en del blodigheter. Men storyn är dum och verkar trassla in sig själv då inget tyvärr blir det minsta logiskt. Med en av tidens snyggaste pinglor - Dagmar Lassander.
idd (Anmäl)   24/2 2012
stabil giallo med svarta handskar å rakknivar å allt som ska till..
ulke666 (Anmäl)   9/2 2012
Ovanligt tråkig för att vara en giallo. Efter en halvtimme är jag inte längre intresserad av vem som är mördaren (och inte av nåt annat heller för den delen). Dessutom är effekterna sämre än vanligt och slagsmålsscenerna varar i en evighet. Svag tvåa.
ketto (Anmäl)   4/2 2012
nja... tråkigt och billigt foto. utdragna slagsmåls-scener. jag gillade flashback-scenerna, men de dök upp väl ofta och inte tillräckligt varierande. jag hade fler invändningar till filmen, men det kan jag inte gå in på utan att spoila filmen. på plussidan finns snygga vyer, Luigi Pistilli, Ciprianis musik, handlingen var nog det bästa av allt faktiskt - filmen var tillräckligt intressant för att se till slutet. jag gillade karaktärerna och planteringarna. hyffsad film trots allt!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Iguana with the Tongue of Fire
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor