Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 429 Besökare idag: 4 728
annons
annons
Laddar...
 

The Island

Originaltitel: The Island
Regissör:Michael Bay
Utgivningsår:2005
Längd: 127 min
Antal betyg:11562 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Island:

Lincoln Six Echo är en av de lyckliga få som överlevt "den stora katastrofen". Han bor i ett isolerat, sterilt och välövervakat byggnadskomplex med andra överlevare. Han hoppas att han ska bli en av de lyckliga vinnarna som ska få lämna komplexet och flytta ut till "Ön", det enda okontaminerade området på jorden.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: In Time
Originaltitel: In Time
Regissör: Andrew Niccol
År: 2011
Genre: Thriller, Science Fiction
Film nr.: 88896
In Time
Titel: Never Let Me Go
Originaltitel: Never Let Me Go
Regissör: Mark Romanek
År: 2010
Genre: Drama, Romantik
Film nr.: 83275
Never Let Me Go
Titel: Flykten från framtiden
Originaltitel: Logan's Run
Regissör: Michael Anderson
År: 1976
Genre: Drama, Romantik, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 7676
Flykten från framtiden
Titel: Parts: The Clonus Horror
Originaltitel: The Clonus Horror
Regissör: Robert S Fiveson
År: 1979
Genre: Science Fiction
Film nr.: 32444
Parts: The Clonus Horror
Titel: City of Ember
Originaltitel: City of Ember
Regissör: Gil Kenan
År: 2008
Genre: Familjefilm, Äventyr, Science Fiction, Fantasy
Film nr.: 63033
City of Ember
- Visa fler...

Skådespelare:

Ewan McGregor, Scarlett Johansson, Djimon Hounsou, Steve Buscemi, Sean Bean, Michael Clarke Duncan, Ethan Phillips, Brian Stepanek, Kim Coates

Manus:

Caspian Tredwell-Owen, Alex Kurtzman, Roberto Orci

Genre:

Drama, Action, Thriller, Science Fiction

Produktionsland:

USA

Recension The Island

- Pebosjan sätter betyg 3 och skriver:
Som vanligt när Michael Bay släpper en ny film så innebär det en massiv blandning av explosioner, drama, originalitet samt överdrift. Jag, som den fart-älskare jag är, brukar älska allt den brunbrända Los Angeles regissören tar fram. Men inför "The Island" har jag för första gången varit lite skeptisk. Till en början när jag såg rollistan var jag helt övertygad att Bay skulle kunna göra ännu en blockbuster-hit...

Recension av The Island - Läs hela!

Med i listor: Tenderhooligans biljaktsorgie
Filmnummer: 32651
Diskussioner om The Island  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Island (877 st)
karlmats (Anmäl)   23:28 17/4
Bays sista 4a som ryker här. Faktum är att han inte ens fick behålla en 3a när jag sett om alla filmerna som jag en gång i tiden tyckte var så häftiga att han belönades med ett snitt som var få förunnade. Här hade jag ändå minnet av en snygg sci-fi-rulle som var något annat än de hjärndöda explosionsdrivna filmerna jag på senare tid kommit att inse är Bays signum. I början är det ju också så, dialogen må vara halvdan och de sterila miljöerna känns mer plastiga än futuristiska, men det är ändå ganska underhållande att se McGregor och Scarlett mysa runt i sin okunskap. Sen brakar Bayhelvetet löst med flashiga bilar, attackhelikoptrar, explosioner och allmän intellektuell antimateria. I slutändan undrar man varför Bay ens bemödade sig om att göra första delen så pass lång som han gjorde, egentligen hade det ju räckt med fem minuter för att kunna använda skiten i en trailer och sen bomba på med samma grejer som han uppenbarligen egentligen vill göra. Buscemi och Ned Starks karaktär känns väldigt Michael Bayiga också även om det så klart är kul att se dessa skådisar. Det blir en svag 2a till slut, hjärnan måste ändå säga ifrån.
Hanness (Anmäl)   15/8 2018
Hyffsad
dudson (Anmäl)   8/2 2018
Trälig film där det är ett tröttsamt springande&jagande i nån flummig hitec värld. Det som lyser lite till filmens fördel är sköningen Buscemi och Sean Bean som trovärdig onding.
Filmfantast86 (Anmäl)   17/10 2017
bra
Zarquon (Anmäl)   24/9 2017
För lång och (håll i hatten, inte varje dag jag kommer med denna kritik) onödigt mycket action. Även om en del actionscener är rätt bra, så blir det som att klämma i sig ett halvtkilo godis på en gång, och det behövs ju verkligen inte sprängas en hel stad för att berätta den här berättelsen. Men visst. Inte usel, okej att se en gång.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Island
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor