Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 554 Besökare idag: 4 667
annons
Laddar...
 

The Living and the Dead

Originaltitel: The Living and the Dead
Regissör:Simon Rumley
Utgivningsår:2006
Längd: 83 min
Antal betyg:93 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Living and the Dead:

I en isolerad, flagnande herrgård bor familjen Brocklebank - lorden själv, hans sängbundne fru Nancy och deras schizofrena son James. När patriarken måste lämna huset några dagar för att ordna pengar till sin hustrus operation ser James en chans att bevisa för sina föräldrar att han visst kan ta hand om sin mor. I ett förvrängt försök att hjälpa till börjar han därför dagen med att låsa ute familjens sjuksköterska och lägga av telefonluren.
Se filmen på Headweb
19 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Leo Bill, Kate Fahy, Roger Lloyd Pack, Sarah Ball

Manus:

Simon Rumley

Genre:

Drama, Thriller, Skräck, Mysterium

Produktionsland:

Storbritannien
Med i listor: Fantastisk Filmfestival 2007, Stockholm XVII - Twilight Zone
Filmnummer: 47622
Diskussioner om The Living and the Dead  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Living and the Dead (13 st)
the Feber (Anmäl)   21/8 2013
Visst, stundtals läskig, men oftast plågsamt tråkig. Scenariot är otäckt, galen son tar hand om sin sjuka mamma, men filmen fångar aldrig mitt intresse. Istället störs jag av de otroligt långa transportscenerna och de korkade val som många karaktärer gör. Leo Bill gör ett riktigt bra personporträtt av den galne sonen, vilket är filmens behållnings. Regissören försöker kasta publiken i olika sinnestämningar med galna, skruvade inslag, men det blir snarare löjligt än intressant eller spännande. Egentligen är den här filmen en lång plåga, med bra skådespeleri.
Greigh (Anmäl)   3/10 2012
Den hallucinogena scenen var bedårande!
TheHorrorfan (Anmäl)   9/8 2012
Bättre än förväntat.
Solidus (Anmäl)   24/7 2012
Udda thriller som misslyckas att fånga mitt intresse. Regissören leker med olika sätt att filma sitt verk och det ska erkännas att jag aldrig fastnar av att se en vuxen schizofren man springa upp och ner i en trappa i skruvad variant av ”Benny Hill”. Det känns som att regissören var mer ute efter att skapa ett pretentiöst verk, än i stället att ta förvara på det material som han har. Kontentan är att detta är en film som man antingen tycker om eller avskyr. Jag avskyr den.
alexi (Anmäl)   8/2 2012
Bra genomförd och bra skådespelare!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Living and the Dead
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor