Aktuellt

Utgivningsår:1982
Längd: 91 min
Betygsätt:

Om The New York Ripper:

New York är inte någon direkt snäll stad. Särskilt inte när det finns en galen mördare lös. En mördare som pratar som en anka ... Han använder de mest smaklösa sätten att ta livet av kvinnor, bl.a. med rakblad.

Liknande filmer

Staden med levande döda
The Last House on the Left
Zombie Flesh-Eaters
Zombie Holocaust
Nekromantik
- Visa fler...

Skådespelare:

Jack Hedley, Almanta Suska, Howard Ross, Andrea Occhipinti, Alexandra Delli Colli, Paolo Malco, Cinzia de Ponti, Cosimo Cinieri, Daniela Doria, Babette New, Zora Kerova, Antone Pagan, Josh Cruze, Giordani Falzoni, Lucio Fulci

Manus:

Lucio Fulci, Dardano Sacchetti, Gianfranco Clerici, Vincenzo Mannino

Genre:

Kriminalare, Thriller, Skräck, Mysterium

Produktionsland:

Italien
Med i listor: Giallo
Filmnummer: 3039
Kommentarer om The New York Ripper (107 st)
sportlow (Anmäl)   3/12 2009
Schyst "giallo" rulle som luktar Fulcio lång väg. Soundtracket är precis så där synthigt och prog-rockigt som den här typen av film ska ha. Massa blod, utdragna mordsekvenser, kvinnomord, härliga inzoomningar och en del finurliga lösningar. Första icke zombie rullen jag ser med Fulcio och han kan göra annat också. Filmen blev Fulci sista stora framgång innan hans karriär alltmer föll ihop under 1980-talet. Sevärd.
plox (Anmäl)   12/10 2009
Yaj - den film jag sett fram emot mest - och jäklar vad bra den var! Nu lämnar nämligen Fulchi zombisarna (?) hemma och The New York Ripper är mer en renodlad slasher med lite giallo-tendenser. Stundtals riktigt bra stämning, halvtaskigt skådespeleri som vanligt, med bra story med ett par smarta vändningar och lösningar. Mycket nakna kroppar och tonvis med gore. Synd dock att Fabio Frizzi inte får till synthmusiken lika bra som tex. i Zombie 2, filmen som utan tvekar innehar den bästa musiken av de jag sett hittills. Men en film helt i min smak och betyget blir en fyra - om än en ganska svajig sådan.
precineadd (Anmäl)   25/9 2009
en av tidernas bästa explotationfilmer. kanske den råaste och mest absurt cyniska film som överhuvudtaget gjorts. blir bara bättre varje gång jag ser den.
Slakob (Anmäl)   11/8 2009
Typiskt Fulci. Schyssta mord men som vanligt hemskt skådespeleri och total brist på logik, även om den tillhör Lucios mera sammanhängande filmer. Däremot att göra mördaren till en slags korsning mellan Musse Pigg och Kalle Anka gör ju inte filmen mycket läskigare, knappt ens roligare.
Vitus (Anmäl)   4/8 2009
får hålla med om att ge den en svag fyra pga spänning och fräna karaktärer. mycket häftiga scener och effekter genomsyrar filmen.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The New York Ripper
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten