| Originaltitel: | Lo squartatore di New York |
| Regissör: | Lucio Fulci |
| Utgivningsår: | 1982 |
Längd: | 91 min
Betygsätt:
Om The New York Ripper: New York är inte någon direkt snäll stad. Särskilt inte när det finns en galen mördare lös. En mördare som pratar som en anka ... Han använder de mest smaklösa sätten att ta livet av kvinnor, bl.a. med rakblad. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Jack Hedley, Almanta Suska, Howard Ross, Andrea Occhipinti, Alexandra Delli Colli, Paolo Malco, Cinzia de Ponti, Cosimo Cinieri, Daniela Doria, Babette New, Zora Kerova, Antone Pagan, Josh Cruze, Giordani Falzoni, Lucio Fulci |
Manus: | Lucio Fulci, Dardano Sacchetti, Gianfranco Clerici, Vincenzo Mannino |
Genre: | Kriminalare, Thriller, Skräck, Mysterium |
Produktionsland: | Italien |
| Med i listor: |
Giallo
Filmnummer: | 3039
| Kommentarer om The New York Ripper |
(107 st) |
| Schyst "giallo" rulle som luktar Fulcio lång väg. Soundtracket är precis så där synthigt och prog-rockigt som den här typen av film ska ha. Massa blod, utdragna mordsekvenser, kvinnomord, härliga inzoomningar och en del finurliga lösningar. Första icke zombie rullen jag ser med Fulcio och han kan göra annat också. Filmen blev Fulci sista stora framgång innan hans karriär alltmer föll ihop under 1980-talet. Sevärd. |
| Yaj - den film jag sett fram emot mest - och jäklar vad bra den var! Nu lämnar nämligen Fulchi zombisarna (?) hemma och The New York Ripper är mer en renodlad slasher med lite giallo-tendenser. Stundtals riktigt bra stämning, halvtaskigt skådespeleri som vanligt, med bra story med ett par smarta vändningar och lösningar. Mycket nakna kroppar och tonvis med gore. Synd dock att Fabio Frizzi inte får till synthmusiken lika bra som tex. i Zombie 2, filmen som utan tvekar innehar den bästa musiken av de jag sett hittills. Men en film helt i min smak och betyget blir en fyra - om än en ganska svajig sådan. |
| en av tidernas bästa explotationfilmer. kanske den råaste och mest absurt cyniska film som överhuvudtaget gjorts. blir bara bättre varje gång jag ser den. |
| Typiskt Fulci. Schyssta mord men som vanligt hemskt skådespeleri och total brist på logik, även om den tillhör Lucios mera sammanhängande filmer. Däremot att göra mördaren till en slags korsning mellan Musse Pigg och Kalle Anka gör ju inte filmen mycket läskigare, knappt ens roligare. |
| får hålla med om att ge den en svag fyra pga spänning och fräna karaktärer. mycket häftiga scener och effekter genomsyrar filmen. |
Fler kommentarer till The New York Ripper |
Till filmforum |