Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 392 Besökare idag: 4 865
annons
Laddar...
 

Jordbävningen

Originaltitel: Skjelvet
Regissör:John Andreas Andersen
Utgivningsår:2018
Längd: 104 min
Antal betyg:49 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Jordbävningen:

År 1904 drabbades Oslo av en jordbävning med en styrka på 5,4 på richterskalan. Det finns nu tecken som tyder på att Oslo kan förvänta sig en stor framtida jordbävning.

Liknande filmer

Titel: San Andreas
Originaltitel: San Andreas
Regissör: Brad Peyton
År: 2015
Genre: Drama, Action, Thriller
Film nr.: 112776
San Andreas
Titel: 10.5
Originaltitel: 10.5
Regissör: John Lafia
År: 2004
Genre: Drama
Film nr.: 35489
10.5
Titel: Vågen
Originaltitel: Bølgen
Regissör: Roar Uthaug
År: 2015
Genre: Drama, Action, Thriller
Film nr.: 116230
Vågen
- Visa fler...

Skådespelare:

Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Edith Haagenrud-Sande, Kathrine Thorborg Johansen, Jonas Hoff Oftebro, Stig R Amdam, Catrin Sagen, Per Frisch, Hanna Skogstad, Runar Døving, Agnes Bryhn Røysamb, David Kosek, Ravdeep Singh Bajwa

Manus:

John Kåre Raake, Harald Rosenløw-Eeg

Genre:

Drama, Action, Thriller

Alternativ titel:

The Quake

Produktionsland:

Norge
Filmnummer: 129754
Diskussioner om Jordbävningen  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Jordbävningen (9 st)
Jompalompier (Anmäl)   13:17 29/4
Riktigt imponerande specialeffekter måste jag säga, var verkligen förberedd på något mycket pajigare och billigt. Själva handlingen är väl ganska förutsägbar men jag får ändå säga att jag blev förvånad över vilket production value den visar upp.
Arseenal (Anmäl)   01:22 22/3
Två tredjedelar av filmen är en ganska seg upptrappning mot själva jordbävningen. Efterspelet är lamt, oengagerande och abrupt. Helt ok effekter. "Vågen" var betydligt mer stämningsfull och välspelad, den här kändes bara onödig.
Hanness (Anmäl)   11:37 17/3
Hyffsad katastrof film, bättre än Vågen.
lurkan (Anmäl)   22:41 15/3
Absolutely crap, bland de sämsta jag sett. Jag kollar visserligen bara på film skiter fullständigt i om det finns nåt budskap. Och den här är inget du vill kolla på en fredag lr lördagkväll fan finns ingen kväll du vill se sån här skit!
Sture Stenhög (Anmäl)   03:30 8/3
Första filmen var väldigt generisk, men hade en unik spelplats som fick den att sticka ut, men även om det fortfarande är lite kul med katastroffilm i norsk tappning, så blir det ännu mer generiskt den här gången när katastrofen består av en jordbävning som drabbar en storstad. Det blir en allmän trött känsla med stereotypa karaktärer och genrens alla klyschor. Specialeffekterna är dock helt okej efter förutsättningarna, men det blir ändå en lite för småskalig känsla för en sådan här storskalig händelse. Man får känslan av att våra huvudpersoner är helt ensamma i katastrofens Oslo. Duglig underhållning blir det fortfarande, men fantasilösa spektakel gör Hollywood bättre trots allt
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Jordbävningen
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor