Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 584 Besökare idag: 4 765
annons
annons
Laddar...
 

The Spirit

Originaltitel: The Spirit
Regissör:Frank Miller (II)
Utgivningsår:2008
Längd: 103 min
Antal betyg:2404 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Spirit:

En historia om en före detta polis som under mystiska omständigheter återvänder från de döda som The Spirit, för att bekämpa ondskan i skydd av skuggan i Central City. Hans ärkefiende The Octopus har en helt annan plan: att jämna The Spirits älskade stad med marken, i sin egen jakt på odödlighet.

Liknande filmer

Titel: Sin City
Originaltitel: Sin City
Regissör: Robert Rodriguez, Frank Miller (II)
År: 2005
Genre: Action, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 27083
Sin City
Titel: Sin City: A Dame to Kill For
Originaltitel: Sin City: A Dame to Kill For
Regissör: Robert Rodriguez, Frank Miller (II)
År: 2014
Genre: Action, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 108648
Sin City: A Dame to Kill For
Titel: Max Payne
Originaltitel: Max Payne
Regissör: John Moore (I)
År: 2008
Genre: Drama, Action, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 62135
Max Payne
Titel: Super
Originaltitel: Super
Regissör: James Gunn (II)
År: 2010
Genre: Drama, Komedi, Action
Film nr.: 85396
Super
Titel: Street Fighter Alpha
Originaltitel: Street Fighter Zero
Regissör: Shigeyasu Yamauchi
År: 1999
Genre: Action, Science Fiction, Fantasy, Anime
Film nr.: 12347
Street Fighter Alpha
- Visa fler...

Skådespelare:

Gabriel Macht, Scarlett Johansson, Samuel L Jackson, Eva Mendes, Jaime King, Sarah Paulson, Eric Balfour, Paz Vega, Dan Lauria, Louis Lombardi, Stana Katic, Richard Portnow, Johnny Simmons, Seychelle Gabriel, Frank Miller (II)

Manus:

Frank Miller (II)

Genre:

Komedi, Action, Kriminalare, Fantasy

Alternativ titel:

Will Eisner's The Spirit

Produktionsland:

USA
Filmnummer: 64422
Diskussioner om The Spirit  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Spirit (246 st)
Filmfantast86 (Anmäl)   24/10 2017
kass
Starkbröl (Anmäl)   31/12 2016
Jag tittar på tidigare kommentarer och får en stark lust att försvara filmen. Den är inte alls lika usel som det påstås (rekommenderad etta). Det är en ovanlig film, däremot: extremt stiliserad i både estetik och uttryck, och dessutom med ett bitvis ganska lågt tempo. Den är superteatralisk, med medvetet överspel och till och med brytande av fjärde väggen: och samtidigt försöker den ta sina absurditeter på allvar, det är all-in på slapstick med seriositet och maximal impact (60-tals-fordon blandas med attackhelikoptrar). Det är, kort sagt, en serie i filmformat, och det är helt enkelt svårt att översätta serieestetiken och dramatiken från stillbild till rörlig bild utan att det blir pajigt. Fantomen är ett exempel på samma sak. Filmen i sig är väl inte superbra trots detta men samtidigt måste man se till intentioner och genre, och bara utseendet på filmen är ju värt typ en trea. Svag trea dock pga att det ändå inte är en intressant film: det är mer av ett intressant misslyckande.
Krille80 (Anmäl)   27/12 2014
Det finns mycket att klaga på här. Först och främst hade jag önskat att man hade gått hela vägen stilmässigt som man gjorde i Sin City. Annars är regi, skådespelare och manus faktiskt en besvikelse. Det är en synd att Scarlett Johansson som är så lätt att vila ögonen på inte är en bättre skådespelerska. Ingen film jag vill se om dock.
Lotso (Anmäl)   28/8 2014
I sin helhet var detta rena jävla skiten rakt av. Där var inget som funkade i filmen. Handlingen är alldeles för komplex och bisarr, skådespelarna överspelar och gör dåliga insatser, de visuella effekterna är inte alls så snygga som dem borde vara, regin är bortom denna jord så dålig den är och dialogerna är bara udda, konstiga och inte alls bra. Filmen försöker får hårt att kopiera in på Sin City temat, men misslyckas totalt med det och det är nästan som om Frank Miller inte visste vad som gjorde hans serietidningar och filmen så pass bra. Det suger verkligen att vi fått vänta i 9år på en Sin City uppföljare också fick vi denna tre år senare efter den första Sin City filmen, kunde dem inte bara bytt plats med varandra?
the godfather (Anmäl)   24/5 2014
Som många andra redan har sagt före mig, det är bara en usel kopia( a la sin city). Vissa saker är bra men vissa scener blir bara rent löjliga. Filmen kunde ha gjorts bättre än vad som slutresultatet blev, men men. Men man kan ju inte få allt. Det får bli en tvåa utav fem, går att se men inte för ofta. Usla skådespelare var det också.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Spirit
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor