Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 1 021 Besökare idag: 5 678
annons
annons
Laddar...
 

The Square

Originaltitel: The Square
Regissör:Ruben Östlund
Utgivningsår:2017
Längd: 142 min
Antal betyg:598 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Square:

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen. Något som visar sig ta en oväntad riktning och som försätter såväl den konstnärlige ledaren som museet i kris.

Liknande filmer

Titel: Mildred Pierce
Originaltitel: Mildred Pierce
Regissör: Todd Haynes
År: 2011
Genre: Drama
Film nr.: 89836
Mildred Pierce
Titel: Black Tar Heroin: The Dark End of the Street
Originaltitel: Black Tar Heroin: The Dark End of the Street
Regissör: Steven Okazaki
År: 2000
Film nr.: 29044
Black Tar Heroin: The Dark End of the Street
Titel: Waltz with Bashir
Originaltitel: Vals Im Bashir
Regissör: Ari Folman
År: 2008
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 62126
Waltz with Bashir
Titel: The House I Live In
Originaltitel: The House I Live In
Regissör: Eugene Jarecki
År: 2012
Film nr.: 100297
The House I Live In
Titel: The Look of Silence
Originaltitel: The Look of Silence
Regissör: Joshua Oppenheimer (II)
År: 2014
Film nr.: 114161
The Look of Silence
- Visa fler...

Skådespelare:

Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Christopher Læssø, Marina Schiptjenko, Terry Notary, Elijandro Edouard, Daniel Hallberg, Martin Sööder, John Nordling, Johan Jonason

Manus:

Ruben Östlund

Genre:

Drama, Komedi

Produktionsland:

Danmark, Frankrike, Sverige, Tyskland

Recension The Square

- steely_dan sätter betyg 5 och skriver:
Det är säkert många som har haft höga förväntningar på Ruben Östlunds nya långfilm sedan han mottog guldpalmen på filmfestivalen i Cannes tidigare i år. Skulle den föredetta indieregissören från Göteborg klara mästarprovet att behålla sin glöd och inte drunkna i storfilmernas strömlinjeformade karaktär? Östlund-fans känner snabbt igen det patenterade hantverket, de långa tagningarna, den betraktande...

Recension av The Square - Läs hela!

Med i listor: Medlemmarnas senast betygsatta nya filmer
Filmnummer: 125532
Diskussioner om The Square  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Square (41 st)
paninaro (Anmäl)   12:04 16/11
En lätt besvikelse. Jag vill egentligen tycka om The Square mer än jag gör, den innehåller förvisso ett flertal briljanta scener och mycket av det som jag vill se av en Östlund-rulle, i form av provocerande cynism, blottande av mänsklig svaghet i socialpsykologisk kontext osv. Men här saknas den sammanhängande känsla, kalla det en röd tråd, som finns i Turist. The Square känns för anekdotisk och som helhet är det en sämre film än nämnda Turist. Även om jag verkligen skulle vilja sätta en fyra, så kan jag inte gärna göra det och det blir därför en stark trea.
Carlo Marx (Anmäl)   17:57 15/10
En film som i sina bästa stund tangerar sen-Roy Anderssonskt territorium, men som saknar den inramande svärtan och skärpan. Några av scenerna är briljanta, apscenen, tourettesscenen framförallt, som utmanar vår uppfattning om acceptans och civilkurage och gränsdragningen där emellan. Även sökandet efter uppmärksamhet och hur vi är beredda eller inte beredda att på Lars Vilks-manér göra saker som vi inte nödvändigtvis står för i syfte att skapa en så kallad debatt, som i slutändan ändå inte handlar om konstverket som sådant utan om dess vara eller icke vara. Ett steg i rätt riktning och en film som lovar mer av en av våra mest intressanta regissörer. Kul!
Johan2006 (Anmäl)   08:11 9/10
Ett mästerverk. Både jag och tjejen som såg den var helt överens om det när vi kom ut från bion. Men det är ganska mycket feel bad i filmen. Jag kände mig rent av illamående ibland. Scenen med apmänniskan är en av de mest extravaganta i filmhistorien. Tror jag. Filmens budskap (vet att detta är en lite löjlig lista): typ sluta vara så extremt svenska pk, sluta vara socialt inkompetenta ā la Stockholm/ Sverige, visavi romska tiggare finns nog lite dubbla budskap. Sista budksapet är att danska män är snygga och knullar en massa.
oksove (Anmäl)   22:02 5/10
Lite för lång och lite väl öppet slut för 5a
dr_Robert (Anmäl)   08:21 5/10
Helt klart Östlunds bästa hittills. Framför allt är skådespelarna bättre, dialogerna mellan de båda danskarna är fantastiskt träffsäkra (om man kan danska). Men Östlund är Östlund så filmen är: 1) för lång, 2) för spretig och 3) har i vanlig ordning inte något den vill säga. För mig fungerar filmens reklammakare som allegori över Östlund: "starka" scener används för att få uppmärksamhet, men uppmärksamhet i syftet att inte säga nåt särskilt.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Square
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor