Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 950 Besökare idag: 5 324
annons
annons
Laddar...
 

The Square

Originaltitel: The Square
Regissör:Ruben Östlund
Utgivningsår:2017
Längd: 142 min
Antal betyg:859 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Square:

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen.

Liknande filmer

Titel: Mildred Pierce
Originaltitel: Mildred Pierce
Regissör: Todd Haynes
År: 2011
Genre: Drama
Film nr.: 89836
Mildred Pierce
Titel: Black Tar Heroin: The Dark End of the Street
Originaltitel: Black Tar Heroin: The Dark End of the Street
Regissör: Steven Okazaki
År: 2000
Film nr.: 29044
Black Tar Heroin: The Dark End of the Street
Titel: Waltz with Bashir
Originaltitel: Vals Im Bashir
Regissör: Ari Folman
År: 2008
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 62126
Waltz with Bashir
Titel: The House I Live In
Originaltitel: The House I Live In
Regissör: Eugene Jarecki
År: 2012
Film nr.: 100297
The House I Live In
Titel: The Look of Silence
Originaltitel: The Look of Silence
Regissör: Joshua Oppenheimer (II)
År: 2014
Film nr.: 114161
The Look of Silence
- Visa fler...

Skådespelare:

Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læssø, Lise Stephenson Engstrom, Lilianne Mardon, Marina Schiptjenko, Annica Liljeblad, Elijandro Edouard, Daniel Hallberg, Martin Sööder, John Nordling, Maja Gödicke, Nicki Dar

Manus:

Ruben Östlund

Genre:

Drama, Komedi

Produktionsland:

Danmark, Frankrike, Sverige, Tyskland

Recension The Square

- steely_dan sätter betyg 5 och skriver:
Det är säkert många som har haft höga förväntningar på Ruben Östlunds nya långfilm sedan han mottog guldpalmen på filmfestivalen i Cannes tidigare i år. Skulle den föredetta indieregissören från Göteborg klara mästarprovet att behålla sin glöd och inte drunkna i storfilmernas strömlinjeformade karaktär? Östlund-fans känner snabbt igen det patenterade hantverket, de långa tagningarna, den betraktande...

Recension av The Square - Läs hela!

Med i listor: Medlemmarnas mest betygsatta just nu
Filmnummer: 125532
Diskussioner om The Square  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Square (54 st)
pufred (Anmäl)   05:51 19/3
Svensk Cannesvinnare. Svart satirisk humor, bizarr, cynisk, obekväm. Känns som om Östlund jobbar mer med teman än historier och karaktärer och man kan se mycket om kommunikation, sociala interaktioner, tillit, maktstrukturer osv här. Mycket intressant, men lätt spretig och lite för ofokuserad.
TURGUT (Anmäl)   14:00 10/3
Får verkligen känslorna att åka berg- och dalbana, precis som fler skrivit här får avslutet i scenerna en att tänka efter och fundera. Snyggt filmat och bra skådespeleri med många intessanta situationer men för min smak lämnar filmens handling för mycket åt tittaren att fundera över och avgöra, föredrar filmer med lite mer tydlighet.
P3RS0NA (Anmäl)   01:37 8/3
Ett Mästerverk med stort M, men såklart väntade jag mig inget annat från Sveriges främsta nu levande auteur. Hoppas dock vår käre herr Östlund lugnar ner sig lite med hybrisen, så att nästa film blir minst lika bra.
Hellsborn (Anmäl)   14:37 5/3
Få filmer har gett mig så starka känslor av obehag som denna. Östlund har en härlig förmåga att låta varje scen bli en egen film som fungerar lika bra fristående som en del av helheten. Avsluten i scenerna lämnar mycket åt fantasin och låter tittaren själv avgöra vad som egentligen hänt. Filmen slutar lite tidigate än jag hoppats på men efter att ha funderar lite på detta förstår jag att det är samma känsla som förmedlas i scenernas ofullständiga avslut. Detta lämnade ett såpass starkt avtryck att betyget landar på en femma istället för en fyra.
TantLudd (Anmäl)   10:25 5/3
Ruben Östlund spelar på obehag, till den grad att det känns pretentiöst och manipulativt då han utmanar människans svagheter. Naturligtvis framkallar det reaktioner. Filmen är mycket välgjord, men det känns ändå konstigt klyschigt.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Square
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor