Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 430 Besökare idag: 4 779
annons
annons
Laddar...
 

The Square

Originaltitel: The Square
Regissör:Ruben Östlund
Utgivningsår:2017
Längd: 142 min
Antal betyg:1299 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om The Square:

Christian är en framgångsrik ledare på ett modernt konstmuseum. Han kör elbil och försöker leva som han lär. Dagarna innan utställningen The Square, ett verk som skall påminna om vårt gemensamma ansvar i det offentliga rummet, ska öppna blir han bestulen på öppen gata, något han varken kan skaka av sig eller låta passera obemärkt. Han påbörjar en jakt på förövaren och försätts i allt mer pressade situationer som får honom att ifrågasätta sin egen moraliska kompass. Samtidigt måste Christian hantera den PR-byrå som museet anlitat för att marknadsföra den kommande utställningen.

Liknande filmer

Titel: Mildred Pierce
Originaltitel: Mildred Pierce
Regissör: Todd Haynes
År: 2011
Genre: Drama
Film nr.: 89836
Mildred Pierce
Titel: Black Tar Heroin: The Dark End of the Street
Originaltitel: Black Tar Heroin: The Dark End of the Street
Regissör: Steven Okazaki
År: 2000
Film nr.: 29044
Black Tar Heroin: The Dark End of the Street
Titel: Waltz with Bashir
Originaltitel: Vals Im Bashir
Regissör: Ari Folman
År: 2008
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 62126
Waltz with Bashir
Titel: The House I Live In
Originaltitel: The House I Live In
Regissör: Eugene Jarecki
År: 2012
Film nr.: 100297
The House I Live In
Titel: The Look of Silence
Originaltitel: The Look of Silence
Regissör: Joshua Oppenheimer (II)
År: 2014
Film nr.: 114161
The Look of Silence
- Visa fler...

Skådespelare:

Claes Bang, Elisabeth Moss, Dominic West, Terry Notary, Christopher Læssø, Lise Stephenson Engstrom, Lilianne Mardon, Marina Schiptjenko, Annica Liljeblad, Elijandro Edouard, Daniel Hallberg, Martin Sööder, John Nordling, Maja Gödicke, Nicki Dar

Manus:

Ruben Östlund

Genre:

Drama, Komedi

Produktionsland:

Danmark, Frankrike, Sverige, Tyskland

Recension The Square

- steely_dan sätter betyg 5 och skriver:
Det är säkert många som har haft höga förväntningar på Ruben Östlunds nya långfilm sedan han mottog guldpalmen på filmfestivalen i Cannes tidigare i år. Skulle den föredetta indieregissören från Göteborg klara mästarprovet att behålla sin glöd och inte drunkna i storfilmernas strömlinjeformade karaktär? Östlund-fans känner snabbt igen det patenterade hantverket, de långa tagningarna, den betraktande...

Recension av The Square - Läs hela!

Med i listor: Guldpalmer
Filmnummer: 125532
Diskussioner om The Square  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om The Square (83 st)
Snah (Anmäl)   01:16 4/3
Som alltid är Östlunds film oerhört intressant på alla plan. Upplever det som Östlunds fascination för socialpsykologi och gruppdynamik utvecklas för varje kreation och därmed ger han mig ögongodis. :) Till skillnad från tidigare filmer finns här ett visst mått av absurditet, vilket jag tror gör att den appellerar mindre till massorna. Den är också bitvis en smula långsam. Men förstås ett solklart högt betyg.
jcoke88 (Anmäl)   18:58 25/2
Några intressanta scener. Men, snälla Östlund: Detta håller inte. Man kan inte bara sparka vilt omkring sig och samtidigt ge blanka fan i att ge kritiken substans och legitimitet. I detta fall sparkar han bara nedåt, mot något som är avskytt i stora delar av samhället och redan är på utdöende.
Rai (Anmäl)   21/12 2018
Ingen favorit precis men funkar att se på...
Starkbröl (Anmäl)   24/11 2018
Intressant, hantverksskicklig och omsevärd. Det finns flera tydliga trådar och handlingar men det känns ändå som en episodisk film av någon anledning, kanske är det de tydliga scenförändringarna. Teman om grupptryck, konsensuskultur och kombinationen feghet/hyckleri är ovanliga inom filmen och speciellt ovanliga inom svensk film, där samhällskritiken förutsägbart kommer från annat håll.
KyLLo (Anmäl)   7/11 2018
Snygg. Som ofta fångar Östlund sociala beteenden och speciellt när människor bryter mot etiketter eller tappar kontrollen och hamnar utanför sin "comfort zone". Den här gången känns det mer osannolikt än i tidigare filmer. Alltså inte lika pricksäkert eller träffande. Det går inte att säga att om ni gillade någon av hans tidigare filmer så gillar ni den här, för det känns som att han medvetet anpassar tema och fokus till en ny målgrupp för varje film. Turist kändes riktad till par och föräldrar med små barn. Den här känns riktad till förmögna personer med ett starkt kulturintresse. Jag tycker att det är en av Östlunds sämsta filmer. Det kan visserligen bero på att jag inte tillhör målgruppen. Men rent konkret är den osammanhängande. Ofta bygger det på billiga och kränkande skämt som upprepas om och om igen tills jag som tittare får spader, vilket väl är en nyhet i Östlunds filmberättande. Fortsätter han med det lär jag få gå ned i betyg. En stark tvåa eller svag trea.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till The Square
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor