Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 393 Besökare idag: 4 255
annons
Laddar...
 

Tredje mordet

Originaltitel: Sandome no satsujin
Regissör:Hirokazu Koreeda
Utgivningsår:2017
Längd: 124 min
Antal betyg:55 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Tredje mordet:

En försvarsadvokat måste ta ställning till ett mord. Frågan är vilken brottsrubriceringen skall vara för att undvika dödsstraff.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Masaharu Fukuyama, Kôji Yakusho, Shinnosuke Mitsushima, Mikako Ichikawa, Izumi Matsuoka, Suzu Hirose, Yuki Saitô, Isao Hashizume, Hajime Inoue, Aju Makita, Kôtarô Yoshida

Manus:

Hirokazu Koreeda

Genre:

Drama, Kriminalare, Mysterium

Alternativ titel:

The Third Murder, The 3rd Murder

Produktionsland:

Japan
Filmnummer: 129996
Diskussioner om Tredje mordet  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Tredje mordet (6 st)
Haenskii (Anmäl)   08:53 19/5
Snygg och välspelad fim. Tyvärr blir det i slutändan för mycket lösa trådar. Känns ibland mer som en filosofisk studie av livets mening än en mordgåta vilket drar ner betyget.
#54 (Anmäl)   22:18 1/1
Den här filmen behöver bearbetas ett tag i mitt huvud, vilket är ett mycket gott betyg.
emilstjernholm (Anmäl)   12/12 2018
Långsamt berättad och hårt stiliserad berättelse om sanning och lögn. En del bildkompositioner imponerar men det tar aldrig fart. Misumi saknar en djupare dimension för att det ska bli riktigt intressant.
mammene (Anmäl)   7/10 2018
Här ger man sig verkligen tid till att klura fram och tillbaks och det finns mycket här att hämta, tyvärr var det en trött kväll för mig så betyget känns inte rättvist. Så det blir en trea så länge, kanske jag gör om titten något piggare.
goeran (Anmäl)   30/4 2018
Hirokazu Koreedas kriminaldrama Tredje mordet (Sandome no satsujin) från 2017 tycker jag är väldigt tilltalande; och vilken kontrast mot dagens Hollywoodfilmer! Så skönt med detta lugna och stillsamma tempo (ingen action och inga biljakter); istället får man se hur rättssystemet och domstolsprocessen faktiskt fungerar. Bra skådespelare överlag men extraplus för Kōji Yakusho som den misstänkte mördaren och Suzu Hirose som den mördades dotter.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Tredje mordet
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor