Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 516 Besökare idag: 5 216
annons
Laddar...
 

Three Extremes

Originaltitel: Saam Gaang Yi
Regissör:Takashi Miike, Fruit Chan, Park Chan-wook
Utgivningsår:2004
Längd: 126 min
Antal betyg:1172 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Three Extremes:

Filmtrilogin "Three... Extremes" med episoderna "Cut", "Box" och "Dumplings". Filmerna har gemensamma nämnare genom sättet de är producerade på och har blivit kallade "estetisk skräck". Regissörerna försöker inte bara att 'skrämma' publiken, utan gör ett försök i att 'skaka' den på en psykologisk nivå. Att skräcken inte finns på utsidan, utan inuti individen. Resultatet i den här filmen har 'bibliska' inslag, då karaktärerna spelar på girighet, avund, åtrå och andra dödliga synder som kan transformera människor till monster.
Se filmen på Discshop
29 kr
Fler alternativ

Liknande filmer

Titel: Black Night
Originaltitel: Hak yae
Regissör: Thanit Jitnikul, Takahiko Akiyama, Patrick Leung
År: 2006
Genre: Thriller
Film nr.: 43440
Black Night
Titel: Audition
Originaltitel: Ôdishon
Regissör: Takashi Miike
År: 1999
Genre: Drama, Thriller, Skräck
Film nr.: 2961
Audition
Titel: Three
Originaltitel: Saam gaang
Regissör: Peter Chan, Kim Ji-woon, Nonzee Nimibutr
År: 2002
Genre: Skräck, Mysterium
Film nr.: 12096
Three
Titel: Dumplings
Originaltitel: Gaau ji
Regissör: Fruit Chan
År: 2004
Genre: Komedi, Skräck
Film nr.: 27439
Dumplings
Titel: Lady Vengeance
Originaltitel: Chinjeolhan Geumjasshi
Regissör: Park Chan-wook
År: 2005
Genre: Drama, Kriminalare, Thriller
Film nr.: 35497
Lady Vengeance
- Visa fler...

Skådespelare:

Tony Leung Ka-fai, Lee Byung-hun, Atsurô Watabe, Miriam Yeung Chin-wah, Kang Hye-jeong, Kyoko Hasegawa, Lim Won-hee, Bai Ling

Manus:

Haruko Fukushima, Lilian Lee, Park Chan-wook

Genre:

Drama, Skräck

Alternativ titel:

Three... Extremes, 3 Extremes

Produktionsland:

Japan, Sydkorea, Hongkong

Recension Three Extremes

- Cumlin sätter betyg 3 och skriver:
Three Extremes är uppföljaren till filmen Three som spelades in år 2002. Liksom i Three går Three Extremes ut på att tre regissörer från tre olika länder gör en varsin kortfilm. Kortfilmerna tillhör genren skräck men skräms inte på det sättet som vanliga skräckfilmer gör. Meningen med kortfilmerna är att de ska skrämmas på ett annorlunda sätt, på ett psykologiskt sätt som får oss att tänka till. Till...

Recension av Three Extremes - Läs hela!

Med i listor: Stockholm XV Twilight Zone
Filmnummer: 25712
Diskussioner om Three Extremes  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Three Extremes (147 st)
#54 (Anmäl)   17:29 16/1
Ingen av episoderna lyckas vara särskilt intressant.
BrutusBeefcake (Anmäl)   28/12 2015
Besviken, Fruit Chans Dumplings fungerar bättre i kortfilmformat dock, men det är fortfarande inte bra. Svag 2:a på den. Park Chan-wooks är den bästa helt klart, men det är verkligen lååångt ifrån hans topp, svag 3:a. Miikes del har helt klart några höjdpunkter men den tillför verkligen ingenting nytt och upplägget har man sett många gånger förr. Stark 2:a. Hade verkligen förväntat mig mer från samtliga regissörer egentligen. (5+/15)
Engravadlax (Anmäl)   7/3 2013
I. Ew; II. Not bad, men slutet... eh; III. Små spökflickor är inte läskiga utanför Japan, i övrigt det vekaste jag har sett av Miike. Park är störst, bäst och vackrast, men han får gärna anlita riktiga manusförfattare någon gång ibland. -- Filmbeskrivningen är för övrigt helt skrattretande; "estetisk skräck" som går ut på "[att] inte bara 'skrämma' publiken, utan gör ett försök i att 'skaka' den på en psykologisk nivå", lol, för ja, skräck brukar ju inte 'skaka' publiken på 'psykologisk nivå', bara 'skrämma' dem, vilket tydligen inte är precis samma sak. (5/10)
JimCarrey (Anmäl)   23/1 2013
Om tanken verkligen är att publiken ska bli skrämd så misslyckades de här filmerna för mig, men jag gillade dem ändå
Smultronpop (Anmäl)   24/8 2011
"Dumplings" var mest äcklig, inget som liksom sätter sig under skinnet och stannar kvar efter att man sett klart. Men har aldrig varit något fan av äckelfilmer heller, känns som ett ganska billigt knep att bara använda sig av diverse vidrigheter som endast ger tittaren kväljningar. Det är för simpelt och ytligt, en bra skräckfilm ska kunna framkalla obehagskänslor som inte enbart grundar sig i illamående. "Cut" var ganska disturbing på det sättet att filmskaparen och hans fru vänder sig emot varandra och deras mindre trevliga sidor kommer fram under filmens gång, så rent psykologiskt var det bra. Men inte särskilt läskigt. Historien hade potential men känns som att den hade kunnat genomföras mycket bättre. Annars var den grymt snygg rent visuellt. "Box" är helt klart min favorit. Kan vara bland det obehagligaste jag sett i filmväg; uppskattade Miikes mycket sparsamma användande av ljudeffekter och musik. Stillheten och det långsamma tempot gjorde filmens atmosfär oerhört ångestladdad och gav mig rysningar längs ryggraden. Här visar också Miike tydligt att det går att skrämmas utan att ösa på med blod och tortyrscener (eller varför inte dumplings?) "Box" skiljer sig på så sätt ganska radikalt från många av hans övriga verk. Surrealistisk skräck när den är som bäst, helt enkelt.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Three Extremes
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor