Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 394 Besökare idag: 4 571
annons
annons
Laddar...
 

Krigets unga hjärtan

Originaltitel: Unsere Mütter, unsere Väter
Regissör:Philipp Kadelbach
Utgivningsår:2013
Längd: 270 min
Antal betyg:647 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Krigets unga hjärtan :

Miniserie om fem barndomsvänners livsöden under andra världskrigets andra och brutalare hälft. Wilhelm, hans yngre bror Friedhelm, Charlotte, Viktor och Greta skiljs åt sommaren 1941 i Berlin. De fem vännerna är övertygade om att kriget kommer att vara över till jul och lovar varandra att de ska återförenas innan dess. Men de anar inte hur de ofattbara upplevelserna och fasorna under de kommande krigsåren kommer att förändra dem i grunden.

Liknande filmer

Titel: Generation Kill
Originaltitel: Generation Kill
Regissör: Susanna White, Simon Cellan Jones
År: 2008
Genre: Drama, Krig
Film nr.: 69021
Generation Kill
Titel: Wild Tales
Originaltitel: Relatos salvajes
Regissör: Damián Szifrón
År: 2014
Genre: Drama, Komedi, Thriller
Film nr.: 111836
Wild Tales
Titel: Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom
Originaltitel: Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom
Regissör: Jevgenij Afinejevskij
År: 2015
Film nr.: 119481
Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom
Titel: Temple Grandin
Originaltitel: Temple Grandin
Regissör: Mick Jackson
År: 2010
Genre: Drama
Film nr.: 80997
Temple Grandin
Titel: The Cove
Originaltitel: The Cove
Regissör: Louie Psihoyos
År: 2009
Film nr.: 69772
The Cove
- Visa fler...

Skådespelare:

Volker Bruch, Tom Schilling, Katharina Schüttler, Miriam Stein, Ludwig Trepte, Mark Waschke, Henriette Richter-Röhl, Sylvester Groth, Maxim Mehmet, Adam Markiewicz, Lucas Gregorowicz, Christiane Paul, Alina Levshin, Inga Jarkova, Götz Schubert

Manus:

Stefan Kolditz

Genre:

Drama, Krig, Mini-serie

Alternativ titel:

Generation War

Produktionsland:

Tyskland
Filmnummer: 104356
Diskussioner om Krigets unga hjärtan  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Krigets unga hjärtan (40 st)
emilstjernholm (Anmäl)   19/7 2017
Historikerna och kritikerna är oense. Somliga kallar den apologetisk och överslätande medan andra anser att den visar det faktum att även Wehrmacht utförde olika krigsövergrepp. Som hantverk betraktat imponeras jag av scenerna från östfronten. Som någon sa tidigare, som en lågbudget Band of Brothers från ett tyskt perspektiv. Samtidigt är de unga karaktärerna lite som schabloner och ibland känns det väl kitschigt/såpigt.
kaempen (Anmäl)   18/12 2016
Polska motståndsrörelsen anti-semitisk? Trams. Tyska Wehrmachtsoldater som ser sig själva som mördare? Trams, ungefär samma idioti ses i Das Boot (tyska soldater som uppvisas som goda genom att de t ex förkastar Hitler). I verkligheten såg tyska soldater sig själva som hjältar under hela kriget, dvs till dess att skuldbeläggandet började efter kriget. SS-soldater som hejvilt mördar kvinnor och agerar precis hur som helst utan konsekvenser? Trams. Sedan är det ytterligare orealistiska saker som att huvudkaraktärerna stöter på varandra stup i kvarten i detta världshistoriens största krig och så vidare. Men det är fortfarande bra mycket mer intressant än de flesta amerikanska WWII-filmer.
Tabu (Anmäl)   18/3 2016
Man hade behövt mer tid och antagligen fler människoöden för att få alla vändningar och möten i dramaturgin att fungera/vävas samman trovärdigt. Även lite påklistrat och konstruerat samt anpassat för en modern publik i samma ålder som skådisarna ungefär antar jag... Kostym/rekvisita/mise-en-scène är förresten nåt i hästväg, rena vintageodyssén(!) Har bara sett en snarlik film med så mycket detaljer i, nämligen "North Face", där vänskapen mellan karaktärerna dessutom upplevs mera genuin...
jp (Anmäl)   18/1 2016
Mycket bra gjort. Bra skådespelare. Intressant att se från tyskarnas synvinkel. Inte så mycket propaganda.
Rele (Anmäl)   6/11 2015
En väldigt bra krigs miniserie. Duktiga skådespelare och en kunnig regissör har lyckats med en bra manus få fram en spännande berättelse runt fem unga människors öde.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Krigets unga hjärtan
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor