Originaltitel: | Valerie a týden divu |
Längd: | 77 min
Antal betyg: | 471 betyg |
Betygsätt:
Filmtipset-betyg: |
Om Valerie and Her Week of Wonders: Valeries vecka börjar underligt med ett besök av en ung man som kan förvandlas till en fågel. Resten av veckan fortsätter i samma anda. |
Liknande filmer |
År: 1969
Genre: Drama
Film nr.: 17888
- Visa fler... |
Skådespelare: | Josef Abrhám, Jaroslava Schallerová, Jan Klusák, Helena Anýzová, Petr Kopriva, Jirí Prýmek, Libuse Komancová, Karel Engel, Alena Stojáková, Otto Hradecký, Martin Wielgus, Jirina Machalická |
Manus: | Jaromil Jires, Ester Krumbachová |
Genre: | Drama, Skräck, Fantasy |
Produktionsland: | Tjeckoslovakien |
Kommentarer om Valerie and Her Week of Wonders |
(67 st) |
Det är sällan sån här typ av artsy film tilltalar mig och även om den bitvis är väldigt speciell och lyckas få mig att känna saker så passerar det snabbt och på det stora hela är jag väldigt oengagerad och filmen känns lite lång trots sin korta spellängd. Sen tycker jag det känns lite problematiskt med en sexualiserad och bitvis naken 13-årig flicka i film av en vuxen man. Överlag så tycker jag det här med europeiska artsy män som utforskar flickors sexuella uppvaknande känns obehagligt överrepresenterat bland kritikerhyllade filmer... |
Snygg och intressant experimentell film. Speciell och sevärd på sitt sätt, men det ska erkännas att intresset flackade bort efterhand, och med tanke på hur kort filmen är så känns det inte särskilt bra. Sådär, alltså. |
Drömsk, märklig, inspirerande, mycket bra. |
Visuellt experiment som kallas skräckfilm? OK, några "skrämmande" scener men allt kretsar kring en neurotisk tonårstjejs syn på sin mens o sex i allmänhet. Poetiskt vackert men ingen horror. Trea får räcka. |
Arty sexualisering av 13-årig tjej. Nej tack. Fin musik dock. |
Fler kommentarer till Valerie and Her Week of Wonders |