| Originaltitel: | Being There |
| Regissör: | Hal Ashby |
| Utgivningsår: | 1979 |
Längd: | 130 min
Betygsätt:
Om Välkommen Mr Chance!: Mr Chance kan varken läsa eller skriva, och har aldrig varit utanför huset där han arbetar som trädgårdsmästare. När husägarna dör slängs han ut i en för honom okänd omvärld. Genom en mindre trafikolycka träffar han de rika och inflytelserika Ben och Eve, som tar Mr Chance för ett geni. Han blir god vän med Ben och plötsligt är hans namn på allas läppar. |
Liknande filmer |
| - Visa fler... |
Skådespelare: | Shirley MacLaine, Jack Warden, Peter Sellers, Melvyn Douglas, Richard Basehart, David Clennon, Richard Dysart, Ruth Attaway, Fran Brill |
Manus: | Jerzy Kosinski |
Genre: | Drama, Komedi |
Produktionsland: | USA |
Recension Välkommen Mr Chance! - Daniel Mott sätter betyg 5 och skriver: Filmens tagline är "Life is a state of mind", eller "Livet är ett sinnestillstånd". Visst kan det vara så – och oavsett det sinnestillståndet kanske det ibland räcker att bara "vara där". En bitterljuv film som jag kan rekommendera starkt. |
| Kommentarer om Välkommen Mr Chance! |
(125 st) |
| Absolut bästa jag har sett på mycket länge! |
| Briljant! |
| Missuppfattningarnas film. Peter Sellers är fantastisk. Slutet likaså. En lågmäld, melankolisk stämning filmen igenom. Otrovärdig? Det är ju en saga. |
| Mest samma sak hela tiden. |
| Att en så ärlig man blir missförstådd till sin fördel är alltid härligt att se. |
Fler kommentarer till Välkommen Mr Chance! |
Till filmforum |