Aktuellt

Utgivningsår:1979
Längd: 130 min
Betygsätt:

Om Välkommen Mr Chance!:

Mr Chance kan varken läsa eller skriva, och har aldrig varit utanför huset där han arbetar som trädgårdsmästare. När husägarna dör slängs han ut i en för honom okänd omvärld. Genom en mindre trafikolycka träffar han de rika och inflytelserika Ben och Eve, som tar Mr Chance för ett geni. Han blir god vän med Ben och plötsligt är hans namn på allas läppar.

Liknande filmer

Bad Boy Bubby
Änglar, finns dom...
Forrest Gump
Kaspar Hauser - var och en för sig och Gud mot alla
Jean de Florette II - Manons källa
- Visa fler...

Skådespelare:

Shirley MacLaine, Jack Warden, Peter Sellers, Melvyn Douglas, Richard Basehart, David Clennon, Richard Dysart, Ruth Attaway, Fran Brill

Manus:

Jerzy Kosinski

Genre:

Drama, Komedi

Produktionsland:

USA

Recension Välkommen Mr Chance!

- Daniel Mott sätter betyg 5 och skriver:
Filmens tagline är "Life is a state of mind", eller "Livet är ett sinnestillstånd". Visst kan det vara så – och oavsett det sinnestillståndet kanske det ibland räcker att bara "vara där". En bitterljuv film som jag kan rekommendera starkt.

Recension av Välkommen Mr Chance! - Läs hela!

Med i listor: Pembletons favorit-soundtrack
Filmnummer: 1227
Kommentarer om Välkommen Mr Chance! (123 st)
sunvalley (Anmäl)   19:42 3/2
Missuppfattningarnas film. Peter Sellers är fantastisk. Slutet likaså. En lågmäld, melankolisk stämning filmen igenom. Otrovärdig? Det är ju en saga.
van-yek (Anmäl)   06:16 23/1
Mest samma sak hela tiden.
jaghardamp (Anmäl)   16:57 7/1
Att en så ärlig man blir missförstådd till sin fördel är alltid härligt att se.
kakbakarn (Anmäl)   19/12 2009
Lågmäld, fin och rolig. Inte särskilt trovärdigt förstås, men det bidrar till komiken (och tragiken). Peter Sellers gör en alldeles magnifik prestation, måste vara karriärens bästa, även om det är svårt att jämföra med hans mer lol-komiska roller. Jag gillar!
Dele (Anmäl)   20/11 2009
Gripande och tänkvärd hitoria om människans plats i dagens samhälle. Bra skådespelarinsatser från alla medverkande och en riktigt härlig film, hela tiden genomsyrad av en närvarande sorgfull, melankolisk ton.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Välkommen Mr Chance!
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten