Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 578 Besökare idag: 4 413
annons
annons
Laddar...
 

Apornas planet: Striden

Originaltitel: War for the Planet of the Apes
Regissör:Matt Reeves
Utgivningsår:2017
Längd: 140 min
Antal betyg:758 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Apornas planet: Striden:

Efter att aporna genomlidit fruktansvärda förluster brottas Caesar med sina mörka instinkter och påbörjar sin jakt på hämnd. När de till slut möts öga mot öga, kämpar Caesar och översten i en storslagen strid som kan avgöra ödet för båda arterna och planetens framtid.

Liknande filmer

Titel: Apornas planet: Uppgörelsen
Originaltitel: Dawn of the Planet of the Apes
Regissör: Matt Reeves
År: 2014
Genre: Drama, Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction
Film nr.: 108790
Apornas planet: Uppgörelsen
Titel: Apornas planet
Originaltitel: Planet of the Apes
Regissör: Franklin J Schaffner
År: 1968
Genre: Thriller, Äventyr, Science Fiction, Mysterium
Film nr.: 684
Apornas planet
Titel: Apornas planet: (r)Evolution
Originaltitel: Rise of the Planet of the Apes
Regissör: Rupert Wyatt
År: 2011
Genre: Drama, Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction
Film nr.: 85962
Apornas planet: (r)Evolution
Titel: Jurassic World
Originaltitel: Jurassic World
Regissör: Colin Trevorrow
År: 2015
Genre: Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction
Film nr.: 112681
Jurassic World
Titel: Erövringen av apornas planet
Originaltitel: Conquest of the Planet of the Apes
Regissör: J Lee Thompson
År: 1972
Genre: Drama, Action, Thriller, Science Fiction
Film nr.: 5136
Erövringen av apornas planet
- Visa fler...

Skådespelare:

Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Karin Konoval, Amiah Miller, Terry Notary, Ty Olsson, Michael Adamthwaite, Toby Kebbell, Gabriel Chavarria, Judy Greer, Sara Canning, Devyn Dalton, Aleks Paunovic, Alessandro Juliani, Max Lloyd-Jones, Roger Cross

Manus:

Matt Reeves, Mark Bomback

Genre:

Drama, Action, Thriller, Äventyr, Science Fiction

Produktionsland:

USA, Kanada, Nya Zeeland
Filmnummer: 122439
Diskussioner om Apornas planet: Striden  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Apornas planet: Striden (47 st)
Björkman (Anmäl)   18:14 27/5
En av de bättre filmerna i serien. Ett steg i rätt riktning med än mer tungt fokus på mänsklighetens misslyckanden snarare än strider och bombastiska inslag (även om lite sådant också finns med). Lite lagom domedagskänsla, några uns av humor utan att det blir tramsigt samt att allt överlag är mäkta snyggt gör att jag landar på en mycket stark trea.
Djason (Anmäl)   10:07 19/3
Fantastiskt snyggt gjord med en bra handlingen även om själva striden kanske inte var så mycket att hänga i julgranen. Steve Zahn är ett bra tillskott till handlingen. Och Woody Harrelson spelar så där som bara han kan.
Bumbi78 (Anmäl)   09:00 17/3
Tredje och sista(?) delen i de nya filmerna och jag är fortfarande imponerad, Toksnygg till att börja med och en story som konstigt nog funkar alldeles utmärkt. En kul tanke som far förbi - i första filmen var det mest mänskliga karaktärer och några apor medans det var fifty/fifty i andra filmen. Här dominerar apornas karaktärer stort och människorna har en mindre biroll.
vonadel (Anmäl)   05:25 17/3
Blev så förvånad över att denna fått så mycket hat. Men, det är nog mycket för att i dessa tider är allting svart eller vitt. Om man tycker att en film inte är sådär jättebra ska man ge en etta, och tycker man den är bra ska man ge en tia. Tycker det börjar bli så allt mer på Imdb iaf. Själv tycker jag att den i princip håller samma klass som sina föregångare. 8/10
karlmats (Anmäl)   21:30 2/3
Framför allt lyckas nya Planet of the Apes med att vara riktigt jävla fetsnygg. De här miljöerna är helt fenomenala och aporna är nåt i hästväg, och då inte bara för att de rider på hästar. De postapokalyptiska landskapen är bedårande och Andy Serkis börjar ju bli nån slags levande legend vid det här laget trots att ingen vet hur karln ser ut. Med det sagt tycker jag att det ändå blir lite svårt att engagera sig så länge det bara är apor på skärmen, och det är ju en bra jävla stund alltså. Filmen behöver en Woody Harrelson och när han väl kommer in så lyfter alltihop och det som kändes som en stark 2a blir till en ganska stabil 3a till slut. Det skadar ju förstås inte att en av människosoldaterna har plitat ner "Bedtime for Bonzo" på hjälmen och att sidekick-apan Bad Ape ser ut som att han skulle komma direkt från en Robert Vince-rulle. I slutändan tycker jag nog att det blev ganska bra det här, och anspelningarna och kopplingarna till originalet är fina. Tre raka 3or till trilogin, det påminner i kvalitet lite som Resident Evil, där föll ju fyran och femman ihop så man får väl ändå nästan hoppas att det är slut på det här nu. Men satan va långt fram tekniken har kommit alltså, CGI har inte sett bättre än så här tror jag.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Apornas planet: Striden
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor