Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 348 Besökare idag: 4 276
annons
annons
Laddar...
 

Woman at War

Originaltitel: Kona fer í stríð
Regissör:Benedikt Erlingsson
Utgivningsår:2018
Längd: 101 min
Antal betyg:0 betyg
Betygsätt:

Om Woman at War:

En dag får den godhjärtade körledaren Halla nog av passiv klimatångest och hänger pilbågen över axeln för att starta krig mot aluminiumindustrin. I takt med att hennes aktioner för att skydda det isländska höglandet blir alltmer extrema, skärper polisen metoderna för att stoppa ”bergskvinnan”.

Liknande filmer

- Visa fler...

Skådespelare:

Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Juan Camillo Roman Estrada, Jörundur Ragnarsson, Vala Kristin Eiriksdottir, Björn Thors, Hilmir Snær Guðnason, Jón Gnarr

Manus:

Benedikt Erlingsson, Ólafur Egilsson

Genre:

Drama, Action, Thriller

Alternativ titel:

A Woman at War

Produktionsland:

Frankrike, Island, Ukraina
Filmnummer: 133411
Diskussioner om Woman at War  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Woman at War (2 st)
Commandante (Anmäl)   09:46 26/2
En klockren film på alla sätt. Storyn är smart, spännande och humoristisk. Skådespelarinsatserna är helgjutna. Greppet med livemusik är fyndigt och hålls från att bli uttjatat genom att musikerna involveras i scenerna.
Jaganatha (Anmäl)   19:40 22/2
Senast jag såg en film på bio om ekoterrorism måste ha varit Night Moves av Kelly Reichardt för ca fem år sedan. Men om den filmen var övervägande negativ till själva terrorismen, är denna fransk-ukrainsk-isländska produktion snarare uppfriskande apologetisk till sinnes, vilket måhända är ett tecken i tiden. Halldóra Geirharðsdóttir sitter som helgjuten i dubbelrollen som de ganska omaka systrarna Halla och Ása och scenerna med de båda är fantastiskt välgjorda. För övrigt fungerar historien med Halla som terrorist och på flykt undan de rätt klantiga poliserna bäst, inte minst i scenen där hon bokstavligen dödar en drönare med pilbåge, vilken fullkomligen osar av mustig isländsk forntidssaga. Adoptionshistorien fungerar sämre och osar av manuskonstruktion för att få med Ukraina på produktionståget. Musiken är föredömligt bra, men greppet att låta musiker och ukrainska sångerskor dyka upp i bild så fort de hörs blir till slut uttjatat. Detta är tyvärr bara en medelbra film, men fram för fler anarkistiska filmer som vågar framställa terrorism och antikapitalism i positiv dager. Är det ens möjligt i dagens kulturellt högervridna och konformistiska Sverige?
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor