Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 490 Besökare idag: 4 844
annons
Laddar...
 

Womb

Originaltitel: Womb
Regissör:Benedek Fliegauf
Utgivningsår:2010
Längd: 107 min
Antal betyg:126 betyg
Betygsätt:
Filmtipset-betyg:

Om Womb:

Tommy och Rebecca är betagna i varandra som barn, men separeras när Rebeccas mamma får jobb i Japan. När de möts i vuxen ålder finns kärleken kvar. När Tommy dör i en trafikolycka konsulterar Rebecca "Department of Genetic Replication" som ser till att hon blir gravid med hjälp av genetiskt material från den döde fästmannen. En ny Tommy, en exakt klon av den förra, föds och blir en ny man, den man som Rebecca älskar.

Liknande filmer

Titel: Birth
Originaltitel: Birth
Regissör: Jonathan Glazer
År: 2004
Genre: Drama, Romantik, Thriller, Mysterium
Film nr.: 19807
Birth
Titel: Epilog
Originaltitel: Epilog
Regissör: Tom Tykwer
År: 1992
Genre: Drama
Film nr.: 24359
Epilog
Titel: Fruktansvärt lycklig
Originaltitel: Frygtelig lykkelig
Regissör: Henrik Ruben Genz
År: 2008
Genre: Drama, Mysterium
Film nr.: 67048
Fruktansvärt lycklig
Titel: Brottsplats: Lyon
Originaltitel: Les Lyonnais
Regissör: Olivier Marchal
År: 2011
Genre: Drama, Thriller
Film nr.: 103061
Brottsplats: Lyon
Titel: Djävulens lekplats
Originaltitel: Devil's Playground
Regissör: Lucy Walker
År: 2002
Film nr.: 14277
Djävulens lekplats
- Visa fler...

Skådespelare:

Eva Green, Matt Smith (I), Lesley Manville, Peter Wight, István Lénárt, Hannah Murray, Natalia Tena, Ella Smith, Wunmi Mosaku, Ruby O Fee, Gina Stiebitz

Manus:

Benedek Fliegauf

Genre:

Drama, Romantik, Science Fiction

Produktionsland:

Frankrike, Tyskland, Ungern
Filmnummer: 84886
Diskussioner om Womb  (0 diskussioner)
Det finns inga diskussioner här just nu
Starta ny diskussion
Kommentarer om Womb (12 st)
Gordyal (Anmäl)   22:14 18/2
Premissen är enormt intressant, men exakt allt slarvas bort genom att man ignorerar precis all problematisering. En total avsaknad av dynamik och djup, och allt.berättat i ett tempo som skulle göra en nedrökt sengångare rastlös gör detta till den tråkigaste film jag någonsin har sett, och då jävlar är det tråkigt. Vackert foto med vackra vyer hjälper inte det minsta. Detta är pretentiös skit, kejsarens nya kläder och ett sömnpiller av Guds nåde. (3+/15)
Zeylon (Anmäl)   8/1 2017
Vackert men jag tycker nog de hade kunnat gräva lite djupare. Tycker även att den här typen av extrembiologism är lite obehaglig.
AlbertSpica (Anmäl)   4/8 2014
Oväntat bra. Intressant, fin, dyster och lågmäld. Väldigt behagligt foto och storyn kan säkert öppna för diskussion. Eva Green är grym, Matt Smith not so much men det gör inte så mycket. Kul att Hannah Murray från Skins är med i en mindre roll.
Korben_Dallas (Anmäl)   1/8 2014
Väldigt: Alla-pojkar-vill-ligga-med-deras-egna-mamma-psykologi. Vilket alltid är ett intressant ämne som man inte ser allt för ofta, minns bara att "Blue velvet" nuddar samma tema för att nämna en annan. Men till filmen ifråga så är de som att bläddra igenom en stilren foto-katalog över kall-kusten där duktiga Eva levererar dramatiska blickar i passiv anda. Detta resulterar i en avslappnade film där ens egna hjärna få stå för de osagda. Suveränt finner jag de just nu utan någon djupare självförståelse till varför mer än att jag såg den under en mildare vinfylla.
Bogey (Anmäl)   9/9 2012
Det var en väldigt jobbig film att se. Men vacker var den. Synd att Matt Smith är med. Har svårt att se vad en kvinna skulle se i honom som får henne att vilja klona honom.
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Womb
  Gå till filmforum  Till filmforum
Betyg & Kommentarer
Listor
Dela
Adhype AB © 2000-2019 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@adhype.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor