Aktuellt

Utgivningsår:2008
Längd: 116 min
Betygsätt:

Om Worlds Apart:

Dottern till ett Jehovas vittne blir tvingad att välja mellan religionen eller kärleken när hon faller för en man som inte delar hennes tro.

Skådespelare:

Rosalinde Mynster, Jens Jørn Spottag, Sarah Boberg, Anders W Berthelsen, Sarah Juel Werner, Jacob Ottensten, Thomas Knuth-Winterfeldt, Charlotte Fich, Johan Philip Asbæk, Hans Henrik Voetmann, Catrine Beck, Hans Henrik Clemensen

Manus:

Produktionsland:

Danmark

Recension Worlds Apart

- zac2go sätter betyg 4 och skriver:
Danskdjävlar! Och det säger jag med den största respekt; danskarna är fantastiska på att göra riktigt bra filmdrama; detta är absolut inget undantag. Helt sjukt egentligen att detta pytteland sprutar ur sig bättre filmer på ett år än vad vi i sverige gör på kanske ett decennium.

Recension av Worlds Apart - Läs hela!

Filmnummer: 64494
Kommentarer om Worlds Apart (9 st)
Snah (Anmäl)   22/12 2009
Dansk socialrealism, dansk socialrealism! Upphör aldrig att förvåna att danskarna lyckas så väl i att göra bra film så många gånger, medan man på vår sida sundet spottar ut skräp på skräp. (De ofrivilliga, dock, icke att förglömma, ett mästerverk som förlåter det mesta trams a la Tre Solar o dyl de senaste decennierna. :) ) Mycket intressant drama som beskriver det sjuka vi och dom-tänk som finns i sekter, likväl som politiska extremistkretsar.
Frantic (Anmäl)   24/10 2009
Riktigt bra film som skildrar världen i Jehovas Vittnen lilla bubbla.
Nena2000 (Anmäl)   13/8 2009
Såg denna, tro´t eller ej, på nån kabelkanal förra veckan. Jag älskar filmer som har en trovärdig handling och detta var en sådan. Sen bygger ju filmen på en sann historia också
Hannes_92 (Anmäl)   12/5 2009
jätte bra film, skulle kunna se den ett varv till nu med detsamma!
todape (Anmäl)   5/4 2009
Jag har aldrig satt en femma på en nordisk film tidigare. Men den här kärlekshistorien är en höjdare. En ung tjej som slits mellan sin religiösa tro och kärleken. Hon får verkligen reflektera över sin tro och dess riktlinjer. Riktigt bra story, övertygande skådespel och regissören lyckas fånga pricken över i:et. Danskarna är tveklöst bäst i norden på att göra film och det här är en film värd full poäng. Se den!
  Det finns fler kommentarer  Fler kommentarer till Worlds Apart
  Gå till filmforum  Till filmforum
Se filmen
Bästa pris
Betyg
Listor
Entertainity AB © 2000-2009 Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor
Logga in!
Bli medlem!
Nyheter Verktyg Stödmedlem Senaste recensionerna Senaste kommentarer Senaste kolumnerna Statistik Online just nu
På Bio just nu Biopremiärer Biorecensioner Sök
DVD-toppen DVD-releaser DVD-recensioner Sök
TV, filmtablån TV-kolumnen Sök
Filmtipset Topp 250 Senast inlagda Mest betygsatta Mest betygsatta du inte sett Alla i bokstavs-ordning
Min Sida Filmdejt Filmtips Vänner online Min filmsamling Mina listor Mitt forum Svarsforum Sök Medlem
Filmsnack Listor Lek & Rösta Analys Recensioner
Om Sajten