Som besökare på Filmtipset samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
 
Betyg idag: 430 Besökare idag: 4 694
annons
annons
Laddar...
 
 Captain Awesome  
Lägmäld och spännande. Amy Adams gör det väldigt bra.
 Troddel  
En genomtrevlig film. Jag fastnade trots att jag såg den på ett flygplan.
 horvendile  
Jag är inte helt övertygad av vändningen filmen tar, men förutom det är jag positiv. Snygga aliens och skönt med en film som inte faller i samtliga klyschgropar, utan bara några.
 erkperk  
Inte helt logiskt solid. Ändå medryckande, snygg och lite tänktvärd.
 _Alice_  
Det bästa jag har sett på länge. Vacker, tänkvärd, spännande och realistisk. Klockren femma!
 Portugallien  
3+
 horvendile  
Jag har nu sett om Arrival, inte på ett flygplan, och höjer betyget till femma. Visserligen gillar jag inte premissen för det som är s.a.s. filmens förklaring, men den delen är i alla fall väl genomförd. Filmen är mycket snygg, på flera sätt. Gråskalorna sätter fin stämning. Mycket snygga aliens. Bra ljud. Den är snudd på ett kammarspel, där man följer Louise i hennes bubbla utan att hoppa mellan en massa olika karaktärer. En bonus är att alla militärer inte skildras som korkade. Arrival är inte perfekt, men det måste man inte vara för att få en femma.
 eraserheead  
Genuint gripande och vacker Sci Fi, en ny favorit.
 Murvel48  
Fan vilken besvikelse. Klyschorna staplas på varandra bara för att mynna ut i obegripligt hokus pokus.
 Solidus  
Till en början är det fantastiskt bra och så länge filmen behåller sin mystiska ton är jag beredd på att dela ut högsta betyg. Sedan kommer avslöjandet med utomjordingarnas besök på jorden och filmen tappar fart. Jag hade förhoppningar på att lämna filmen med samma lyckorus som jag kände efter "Interstellar", men icke. "Arrival" lämnar tyvärr en tom känsla hos mig. Däremot vill jag hylla filmens fotot och musik som fyller mig med ett välbehag. Det är en väl utförd sci-fi med både realism och mänskliga karaktärer. Jag vill verkligen tycka om den, men tyvärr kan jag inte inte förena mig med hyllningskören på grund av filmens neutrala avtryck hos mig.
 cosinusfi  
Tillförde inget nytt till genren.
 HerrNenne  
Finns ändå en stor besvikelse här. Den kunde ha gjort mycket större avtryck, känts mer, med tanke på temat på den. Den känns lite vek. Men den är snygg och kompetent, förutom några scener när jag helst vill titta bort pga pinsamt.
 WillyV  
Tree of Life möter Kontakt. Lyckat och gripande om tiden, livet, döden.
 Gordyal  
Pretentiöst. Det blir inte mer intressant bara för att berättartempot är lågt och för att informationen kommer i små intervaller. Däremot finns det enskilda scener som är bra. (5+/15)
 Zipper  
Väldigt intressant och unik premiss för genren men jag hade kanske för högt ställda förväntningar.
 snubbel  
Endast en väloljad Haubitz kan orsaka såna massiva hål i manus
 Xeno  
Maffigt och pampigt... men ooooooooooooooooooootroligt segt...
 Doddedronten  
Blir bättre och bättre under filmens gång. Klar 5:a i slutet.
 Kurosawafan  
seg men blir bättre och bättre
 Zebulonm  
Intressant men seg.
 RustyCale  
den hade sina stunder men kärnan i historien var för intetsägande och sentimental för min del.
 Christofer  
Visst var det en aning svårt att greppa allt och man fick tänka efter en stund när eftertexterna börjar rulla. En annorlunda take på temat och ett fräscht manus, även om det var långt ifrån perfekt. Filmen hade gärna fått vara en halvtimme längre. Hur som helst stämningsfullt och en aning gripande tycker jag.
 kryttan  
Riktigt bra Sci-fi med mycket tanke bakom. Ljudet är väldigt bra och tillför en del.
 arruba  
Woow, detta blåste iväg mig rejält, det var så välskrivet och välspelat att jag bara satt och tänkte för mig själv, oboy vad det är härligt med intelligenta filmer.
 Greengouse  
Fantastisk musik!
 karlstadtös  
Svårt att hänga med på slutet, jag tyckte den första timmen av filmen var bättre än slutet.
 tvamvarg  
Grymt nära femman, tårar i ögonen för storyn med familjen vid upplösningen. Känns som att en director\'s cut är på sin plats, vissa saker som nog kan utvecklas lite.
 jingoo  
Väldigt skickligt gjord men gör mig ambivalent. Själva upplösningen är fantastisk men resan dit har vi sett förr i så många andra first contact-filmer. Det känns som slutet och vad det innebär är exklusiv single malt whisky som blir utblandat med resten av filmen som bara är coca cola. Snygg coca cola, men ändå bara coca cola.
 lavemagnus  
Bästa scifi-filmen jag sett på länge.
 Willythekid  
Det enda bra med arrival var musiken.
 ilgoga  
Bra musik, bra agerat och det börjar spännande men historien utvecklar sig till sånt pretentiöst dravel tyvärr, slutet är bara trams...
 Krille80  
Jag vill ha min science-fiction med aliens serverad i action-formatet. Denna gången får jag det istället på en tallrik av mer den dramatiskt filosofiska sorten. Berättandet börjar långsamt i sann Denis Denis Villeneuve-anda men växer sig starkare och starkare under sin speltid. Jag är onekligen fascinerad och intresserad under filmens gång och det finns som sagt egentligen inte så mycket att klaga över förutom det faktum att jags ett till min egen preferens inte blir särskilt underhållen.
 drj  
Pretty and pretto
 Johan2006  
Mest överskattade filmen jag någonsin sett. Det var ju extremt lite sci fi och mesten massa familjetragik. På temat familjerelationer + sci fi finns ju redan en lysande film - Interstellar.
 setterwall  
Härligt med budskapet. Väldigt intressant.
 paninaro  
Jag gillar verkligen det seriösa tilltalet filmen igenom, något man inte direkt skäms bort med i sci-fi-facket. Språk och aliens känns dessutom som ett lite märkligt underutnyttjat tema i sci-fi överlag. Filmen faller lite i vissa fällor, jag tänker t ex på att militären känns ganska klichéaktig i allt den gör och att den får representera falangen skjuta först och fråga sen. Men känslan är ändå att det positiva väger klart tyngre än dessa detaljer. Mer tankeväckande, långsam sci-fi åt folket.
 Len Widleheyt  
Har blivit så jaded av all skit från Hollywood. Vilken underbar känsla då med en så välgjord, lågmäld film som kan överraska en! Verkligen en slow burn, men väl värd att väntas på.
 apfigur  
Om jag hade kunnat se mitt liv från början till slut, skulle jag ha sett den här filmen då?
 dafreakish  
Arrival slog mig i ansiktet. Eller egentligen är det fel att säga att den slog mig. En lätt smekning är snarare en korrekt beskrivning. Däremot slog den mig på så sätt att dess magnifika manus och perfekta regi knockade mig. Smekningen handlar snarare om hur berörd jag blev. Det här är filmskapande i dess djupaste form. Villeneuve vågar sig på att med Adams (lysande) hjälp skynda långsamt, bygga upp historien och lämna tittaren hänförd. Som förälder berörs jag antagligen extra mycket men det här är oavsett en film alla borde se. Utan tvekan det bästa jag sett på mycket länge.
 arietis  
Jag ogillar spoilers och försöker hålla mig borta från sådana, kanske är det därför jag såg en annan film än jag väntat mig. Vad jag förväntade mig var en OK sci-fi-action som de flesta filmer på temat är. Vad jag fick var en riktigt bra och välgjord film. Jag ser många paralleller till "Another Earth" som också handlar om "alien invasion" och som angriper detta tema på ett annat sätt än de flesta andra filmer på temat gör. "Arrival" har en helt annan budget än "Another Earth" och det syns på alla sätt, men berättartonen och angreppssättet känns liknande. "Arrival" är lågmäld och vacker. Nästan sensuell. Det stilrena sparsmakade visuella språket är i fullständig harmoni med formen och tonen på berättandet. Den geniala berättarstilen gör att ju längre in i filmen du kommer, desto fler dimensioner inser du att den har. Det gör att denna vackra långsamma film blir spännande och håller intresset uppe på ett sätt en actionspäckad sci fi inte kan. Jag hade gärna sett mer. Och är inte det den bästa sortens filmer?
 Sture Stenhög  
Det var sannerligen på tiden att en lingvist fick agera filmhjälte, och jag gillar överhuvudtaget fokuseringen på kommunikation och att en film på det här temat kan få vara så lågmäld. Det känns också som att man verkligen har funderat på vad ett utomjordiskt besök skulle kunna innebära för mänskligheten och vilken form det skulle kunna tänkas ta. Det gör att ankomsten känns trovärdig. Tyvärr blir det dock alltmer fyrkantigt längs vägen med en central konflikt som har setts lite för många gånger förut. Jag önskar även alltid att sådana här filmer vågade vara lite nördigare, men det är ju helt enkelt så filmvärlden ser ut, och den här var väl iaf nördigare än de flesta i den här budgetklassen
 Arensberg  
så synd att det gör collage av "hur vi knäcker språkkoden" -biten, det är ju den man vill ha mera av!!
 Stygga-Vargen  
Kass!
 Tim Buckley  
(rek 4a) Fint slut. En film som förutsätter att den som tittar har egna känslor att fylla filmens gång med. Dock så hade jag uppskattat en dialog med fler tankar nu när när inte manuset är drivet av direkta fysiska händelser. Mittentimman blir lite innehållslös och seg, trots att själva hantverket är gott. Men slutet som sagt ett bra sådant.
 jopjop  
Idén är ju OK, men filmen är riktigt töntig.
 Hengman  
Inte en enda ostig sexscen, tröttsam actionupptrappning eller fula datorgjorda monster - därmed bättre än 99% av alla andra sci fi-filmer. Dessutom välgjord och spännande fram till de sista översentimentala minuterna. En högklassig sci fi för en mogen publik.
 Ranma  
Mycket intressant och väldigt välgjord. Jag hade önskat lite mer grottande i själva lösningen på den stora frågan, men på det hela taget en väl sevärd, lågmäld sci fi-film.
 Ranma  
Mycket intressant och väldigt välgjord. Jag hade önskat lite mer grottande i själva lösningen på den stora frågan, men på det hela taget en väl sevärd, lågmäld sci fi-film.
 Greystalker  
I gränslandet mellan 4 och 5! Att lyckas visualisera cirkulär tid är enastående. Rekommenderas varmt!
 Trangor  
Interstellar möter Mulholland Dr. Klart sevärd även om den är lite lökig.
« Föregående   |   1 2 3 4
Senaste kommentarer
La corrupción de Chris Miller (info) 10:35 21/5 (3) 
Pappa polis (info) 09:52 21/5 (24) 
Lysande gift (info) 08:58 21/5 (22) 
Den Gyllene tulpanen (info) 04:20 21/5 (1) 
Ibland kommer de tillbaka (info) 01:30 21/5 (68) 
Flo Rounds a Corner (info) 23:57 20/5 (1) 
La Pivellina (info) 23:39 20/5 (2) 
Ocean's Eight (info) 23:28 20/5 (37) 
AT13 2: Checkmate (info) 23:20 20/5 (2) 
Timbuktu (info) 22:28 20/5 (30) 
Loving Leah (info) 22:27 20/5 (2) 
The Goonies - dödskallegänget (info) 22:26 20/5 (373) 
Lurking Fear (info) 21:58 20/5 (17) 
Snömannen (info) 21:45 20/5 (46) 
Sju hertigar (info) 21:08 20/5 (38) 
Game of Death (info) 20:58 20/5 (70) 
Attentatorn (info) 17:41 20/5 (14) 
Bigfoot (info) 15:31 20/5 (8) 
Sicario 2: Soldado (info) 15:26 20/5 (29) 
Fröken Vildkatt (info) 15:01 20/5 (6) 
Leviathan (info) 14:19 20/5 (54) 
Girls! Girls! Girls! (info) 14:02 20/5 (7) 
Rush (info) 13:59 20/5 (130) 
The Commuter (info) 13:38 20/5 (32) 
Saint Laurent (info) 13:30 20/5 (1) 
South Park - Bigger Longer & Uncut (info) 12:35 20/5 (614) 
War Machine (info) 12:02 20/5 (21) 
Into the Wild (info) 11:59 20/5 (1018) 
See You Yesterday (info) 11:28 20/5 (1) 
Compliance (info) 11:19 20/5 (77) 
Enter the Dragon (info) 10:40 20/5 (269) 
Black Gunn (info) 10:02 20/5 (4) 
Turtle Vision (info) 09:52 20/5 (2) 
Honeymoon (info) 09:36 20/5 (41) 
Judo Saga (info) 08:08 20/5 (17) 
Fences (info) 08:06 20/5 (18) 
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (info) 08:03 20/5 (11) 
You Were Never Really Here (info) 08:01 20/5 (35) 
The Professor (info) 06:57 20/5 (1) 
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge (info) 04:24 20/5 (71) 
Into the Blue 2: The Reef (info) 02:40 20/5 (24) 
Kept (info) 02:34 20/5 (3) 
Sugar Daddies (info) 02:28 20/5 (2) 
John Wick 3 Parabellum (info) 23:57 19/5 (5) 
Hit Me (info) 22:44 19/5 (2) 
Änglar och demoner (info) 22:19 19/5 (430) 
The Science of Sleep (info) 21:58 19/5 (425) 
Kill Me Three Times (info) 21:37 19/5 (6) 
Victoria (info) 20:35 19/5 (44) 
Vit hund (info) 19:25 19/5 (24) 
 
SESN AB © 2000-2017 Om du vill kontakta oss gällande annonser, maila till info@sesn.se Om Filmtipset Kontakt Medhjälpare Länkar Hjälp Regler & Villkor